Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 23. 20:10, szombat | Sport
Forrás: mno.hu

Magabiztos veszprémi továbbjutás

Magabiztos veszprémi továbbjutás

Az MKB Veszprém – az idegenben aratott 23-20-as győzelmét követően – szombaton 33-25-re nyert a vendég spanyol Ademar León ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így kettős sikerrel került a legjobb nyolc közé.

A magyar csapat tíz év után tudott ismét spanyol ellenféllel szemben továbbjutni a kieséses szakaszban. A két csapat tavaly ugyancsak a legjobb 16 között találkozott egymással, akkor egy, öt másodperccel a vége előtt esett góllal a León bizonyult jobbnak.

A kezdeti bizonytalankodás után – Ruesga duplájával 2-1-re vezetett a León – remekül folytatta a Veszprém, és a 10. percben, 6-3-nál a vendégek időt kértek. A hazaiak lendülete nem tört meg (8-3), csak akkor, amikor Chemát kiállították, ezt három góllal büntette a rivális. Azonos létszámban ugyanakkor nem volt gond, Császár sorra értékesítette a hétmétereseket, bár a túloldalon Ruesgával nem bírt a védelem.

A spanyol együttes, amely már 15-10-es hátrányban is volt, újabb emberelőnye alatt „beindult”, az sem akadályozta a gólgyártásban, hogy időt kért a Veszprém. Közvetlenül a szünet előtt már csak egy – összesítésben négy – gól volt az MKB előnye.

A fordulás után jobban összpontosított a magyar bajnok, ennek köszönhetően rövid idő elteltével újra megnyugtató különbséggel vezetett (18-14). Vranjes révén még egyszer feljött a León, ám ez kevés volt, mert a félidő derekán parádésan védekezett a Veszprém, és sok indításgóllal 25-19-re meglépett. Nem késett a spanyol időkérés, de a feltámadás elmaradt. A hajrában könnyedén őrizte, illetve még növelte is előnyét a házigazda, így maximálisan kiszolgálta lelkes közönségét. A végére teljesen megtört az Ademar, s nyolcgólos veszprémi sikerrel zárult a találkozó.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém – Ademar León (spanyol) 33-25 (15-14)
gól: Ugalde 7, Gulyás 5, Császár 5/5, Nagy 4, Sulic 3, Chema 3, Dzsamali 3, Terzic 2, Laluska 1, illetve Ruesga 8, Campos 4, Carillo 3, Castro Alvarez 3, Pineiro 3, Vranjes 3, Vrazalic 1.

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.