Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Május 19. 14:39, péntek | Belföld
Forrás: mti

Ma indul a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató

Ma indul a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató

Ma indul a Nagy-Szín-Pad! negyedik szériája. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutatóján idén nyolc előadó vesz részt, a döntő május 27-én lesz,

a részvevők meghívást kapnak például a Sziget és a Telekom VOLT nagyszínpadaira.

Az idei mezőnyből a pénteki első estén Petruskát és a Lóci Játszikot láthatja és hallhatja az Akvárium Klubban a közönség. Szombaton a Jónás Vera Experiment és a Qualitons, vasárnap a Dope Calypso és a Konyha, május 22-én hétfőn pedig a Mörk és Sena lép színpadra. A nyolc előadót egy mintegy száztagú szakmai szavazói kör választotta ki.

Szavazni az elődöntők napjain 20 órától másnap 20 óráig lehet az aznap fellépő két zenekarra sms-ben, online a nagyszinpad.comon, valamint Instagramon. A voksokat összesítik egy 23 tagú zsűri pontszámaival, így számítják ki a három legjobb produkciót. A grémiumban zenészek, a média képviselői, koncert- és fesztiválszervezők, valamint "megmondóemberek" (például Zacher Gábor toxikológus) is helyet kaptak.

A döntősök kilétét május 24-én reggel a Petőfi Rádióban jelentik be. Ekkor újraindul a szavazás a három döntősre, egészen a május 27-i finálé végéig, immár a zsűri nélkül, csak a közönség részvételével. Az elődöntőket és a döntőt a Petőfi TV élőben közvetíti, a www.petofilive.hu-n megtekinthető lesz valamennyi koncert, és a Petőfi Rádió is figyelemmel kíséri az eseményeket.

A Nagy-Szín-Pad! nyolc résztvevője meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a MOL Nagyon Balaton rendezvényeinek nagyszínpadaira, emellett a debreceni Campus Fesztiválra és az Akvárium Klubba is. A döntősök közül a közmédia és a díjak felajánlói választják ki, melyik produkció képviselje Magyarországot a jövő januári groningeni Eurosonic Festivalon. A győztes videoklipet készíthet és szerepel a Petőfi Zenei Díj showműsorában. Idén a Budapest Park is lehetőséget ad a verseny nyertesének a bemutatkozásra, a győztes a siófoki Plázs nyitóestéjén is játszhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére