Városlista
2019. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. December 06. 13:41, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ma állítják fel Magyarország Karácsonyfáját

Ma állítják fel Magyarország Karácsonyfáját

December 6-án, vagyis ma állítják fel a budapesti Kossuth téren Magyarország Karácsonyfáját.

A 18 méter magas, több mint 3 tonnás lucfenyő a tavalyi évhez hasonlóan most is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőhorváti községből érkezik. A díszeket december 7-én és 8-án helyezik el 4 ipari alpinista és egy 6 fős díszítőcsapat segítségével.

A fenyőfát Takács Gábor, az alig hatszáz lelkes község polgármestere ajánlotta fel. A 18 méteres, több mint 3 tonnás lucfenyő évekig volt a falu karácsonyfája, ám méretei miatt már nem tudják feldíszíteni. A fa kivágásában mintegy 10-15 ember segédkezett, utána speciális szállítóautóra rakták. A lucfenyőt a tűzoltóság szakemberei, valamint ipari alpinisták segítségével állítják fel december 6-án 16 órakor a budapesti Kossuth téren, ahol január 6-ig, vagyis Vízkereszt napjáig fog állni.

Magyarország Karácsonyfáját idén 500 darab karácsonyfadísz fogja ékesíteni, amelyből 200 darabot kézzel festettek. A csillagot ábrázoló csúcsdísz 1 méter magas. A fődísz egy 80 centiméter magas, kézzel festett, mézeskalács hatású díszítésű magyar államcímer. A karácsonyfára 240 méter hosszúságú fényfüzér és 300 méter hosszú arany boa fog felkerülni. A díszeket öt napon keresztül egy hatfős csapat készítette. Vízkereszt után a fát feldarabolják és darabjait rászoruló családoknak adják tüzelőként.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 19. 11:12, vasárnap | Belföld

Egy hét múlva lesz az EP-választás

Egy hét múlva, május 26-án vasárnap 8 millió 11 ezer választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.

2019. Május 19. 06:00, vasárnap | Belföld

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép Börgöndön

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép szombat délután a Börgöndi Repülőtéren - közölte a rendőrség a honlapján.

2019. Május 19. 05:00, vasárnap | Belföld

A Dunába esett egy férfi a Szabadság hídról

A Dunába esett egy férfi szombat reggel a Szabadság hídról; a budapesti vízirendőrök a Fővám térnél segítették partra - közölte a rendőrség a honlapján.

2019. Május 18. 14:06, szombat | Belföld

Nyolc év börtönre ítélték a pécsi egyetemi gazdasági igazgatóját

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte a pécsi egyetemi vesztegetési ügyként ismert eljárásban a Győri Törvényszék pénteken a Pécsi Tudományegyetem volt gazdasági igazgatóját,