Városlista
2019. március 24, vasárnap - Gábor, Karina

Hírek

2011. December 06. 13:41, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ma állítják fel Magyarország Karácsonyfáját

Ma állítják fel Magyarország Karácsonyfáját

December 6-án, vagyis ma állítják fel a budapesti Kossuth téren Magyarország Karácsonyfáját.

A 18 méter magas, több mint 3 tonnás lucfenyő a tavalyi évhez hasonlóan most is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőhorváti községből érkezik. A díszeket december 7-én és 8-án helyezik el 4 ipari alpinista és egy 6 fős díszítőcsapat segítségével.

A fenyőfát Takács Gábor, az alig hatszáz lelkes község polgármestere ajánlotta fel. A 18 méteres, több mint 3 tonnás lucfenyő évekig volt a falu karácsonyfája, ám méretei miatt már nem tudják feldíszíteni. A fa kivágásában mintegy 10-15 ember segédkezett, utána speciális szállítóautóra rakták. A lucfenyőt a tűzoltóság szakemberei, valamint ipari alpinisták segítségével állítják fel december 6-án 16 órakor a budapesti Kossuth téren, ahol január 6-ig, vagyis Vízkereszt napjáig fog állni.

Magyarország Karácsonyfáját idén 500 darab karácsonyfadísz fogja ékesíteni, amelyből 200 darabot kézzel festettek. A csillagot ábrázoló csúcsdísz 1 méter magas. A fődísz egy 80 centiméter magas, kézzel festett, mézeskalács hatású díszítésű magyar államcímer. A karácsonyfára 240 méter hosszúságú fényfüzér és 300 méter hosszú arany boa fog felkerülni. A díszeket öt napon keresztül egy hatfős csapat készítette. Vízkereszt után a fát feldarabolják és darabjait rászoruló családoknak adják tüzelőként.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 24. 07:26, vasárnap | Belföld

A TEK vizsgálja a terrorizmus miatt őrizetbe vett szír férfi európai tevékenységét

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálja a terrorizmus miatt pénteken őrizetbe vett szíriai állampolgár európai tevékenységét és kapcsolatrendszerét.

2019. Március 24. 05:01, vasárnap | Belföld

Egy utas halála miatt szállt le egy repülő Budapesten

Egy idős török utas halála miatt megszakította útját egy Frankfurtból Isztambulba tartó török utasszállító gép szombat délután Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2019. Március 24. 05:00, vasárnap | Belföld

Hatástalanították a bombákat a fővárosban

Hatástalanították a Duna budafoki szakaszán szombat délután kiemelt két világháborús bombát - jelentették be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

2019. Március 23. 18:38, szombat | Belföld

Hétfőn kezdődik az EP-választási értesítők kézbesítése

Hétfőn kezdik kézbesíteni a 7,9 millió választópolgárnak a májusi európai parlamenti (EP-) választásról szóló értesítőt.