Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Szeptember 18. 15:11, kedd | Helyi

Állami kitüntetést kapott Czigány Dóra és Bíró Tamás

Állami kitüntetést kapott Czigány Dóra és Bíró Tamás

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma díjátadó ünnepségen köszöntötte a londoni nyári olimpia és paralimpia 4-6. helyen végzett sportolóit. A rendezvényre hétfőn a budapesti Szépművészeti Múzeumban került sor.

Az ünnepségen kitüntetést vehetett át Czigány Dóra, az olimpiai negyedik helyezést elért magyar női vízilabda válogatott tagjaként, valamint Bíró Tamás, az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós dzsúdó mesteredzőjeként.

A kitüntetéseket Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Czene Attila, a tárca sportpolitikáért felelős államtitkára és Szekeres Pál, sportért felelős helyettes államtitkár adta át a sportolóknak.

Az ünnepségen Balogh Zoltán köszönetet mondott a londoni olimpián és paralimpián kiemelkedően szerepelt versenyzőknek azért, hogy Magyarországot újra a világ legeredményesebb nemzetei közé emelték.

"Minden magyar büszke lehet a kemény, küzdelmes munkával kivívott olimpiai eredményekre, Londonnal új tartalmat kapott az, hogy Magyarország sportnemzet" – tette hozzá a tárca első embere, aki külön kitért a fogyatékkal élő sportolókra.

Bíró Tamást a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki, Czigány Dóra pedig Magyar Ezüst Érdemkeresztjét vehetett át hétfőn a Szépművészeti Múzeumban.

fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció