Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Február 21. 11:54, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Levadászták a legjobb borokat

Levadászták a legjobb borokat

Idén is meghirdették a Vadászok Bora versenyt

A Duo Galéria és az Unghváry László Borlovag Rend idén VII. alkalommal hívta meg a térség borászait a hagyományos évi borversenyhez.

A borkedvelők és a „vadkergetők” idén is szép számmal jelentek meg a jeles eseményen, melynek ez alkalommal is a ceglédi Aquarell Hotel adott helyet, ahol kellemes környezetben zajlott a találkozó. A verseny idei díszvendégei és egyben főbírálói egy villányi bortermelő pár, Polgár Zoltán és Polgár Katalin voltak, valamint tiszteletét tette az eseményen a Lengyel küldöttséggel érkező jezsuita szerzetesrend főapátja és néhány osztrák vadászvendég is.

A „barátságos mérkőzésre” hét térségi borász nevezett vörös és fehérbor kategóriában.
Az igényes nagyközönség névtelen, sorszámmal ellátott palackokból kóstolhatta meg a finomabbnál-finomabb nedűket, melyek közül az est végére megválasztották a Ceglédi Vadászok Borát.


Az idei díj egy kézben összpontosul. A szoros versenyből végül a Klément Családi Borászat chardonney-ja és vörösbora került ki győztesként.

A verseny szervezésében és lebonyolításában a Duo Galéria képviseletében Újházi György, az Unghváry László Borlovag Rend képviseletében pedig Simon Ernő nagymester közreműködött.

fotó Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció