Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 27. 16:00, szerda | Helyi

Lecserélheti elavult gépeit a ceglédi kórház

Lecserélheti elavult gépeit a ceglédi kórház

Sikeres pályázatot nyújtott be a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet

Lezárult a ceglédi Toldy Ferenc kórház és rendelőintézet és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza kórház-rendelőintézet röntgensugárzáson alapuló diagnosztikai eszközeinek beszerzése című projekt.

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretei között 2015. június 10-én meghirdetett KEOP-5.6.0/E/15 azonosítószámú, „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című pályázati felhívásra intézményünk sikeres pályázatot nyújtott be. A támogatás célja volt, hogy az elavult és ez által jelentős energia fogyasztónak tekinthető egészségügyi eszközök cseréjével és helyettük modern, alacsonyabb energia felhasználású berendezések beszerzésével segítse az egészségügyi intézmények energia-megtakarítását. Emellett modernebb munkakörnyezetet biztosít az osztályon dolgozóknak.

Projekt rövid bemutatása: A pályázati felhívásban rögzített célkitűzésnek megfelelően a 20-25 éves, elavult, ez által jelentős energia fogyasztónak tekinthető, a két kórházban összesen 19 darab radiológiai berendezés cseréje - alacsonyabb energia felhasználású berendezések beszerzése - elősegíti az intézmények energia-megtakarítását, mint elsődleges célt.

A korszerű berendezéseknek köszönhetően a jövőben gyorsabban, a régebbi gépeknél jóval alacsonyabb sugárterhelés mellett és jobb képminőséggel végezhetőek el a vizsgálatok, hiszen az analóg képfeldolgozás digitálissá alakult, mely amellett, hogy felgyorsítja az eredmény kiértékelését, költséghatékony, és egyben energia hatékony megoldás is, így jelentősen csökkenhetnek az intézmények áram-, és működési költségei.

Az új eszközök könnyen mozgathatók, ergonomikus kialakításúak, dózisszabályozásuk automatikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció