Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 09. 12:35, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Lámpafényes éjszaka

Lámpafényes éjszaka

Márton napi lámpás felvonulás

Apró lámpások fénye világította be az éjszakát csütörtök este, amikor egy díszes lovas vezette menet elevenítette fel Szent Márton emlékét.

A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola szervezésében az immár hagyománnyá vált Márton napi lámpás felvonulás idén 4. alkalommal került megrendezésre. Ez a kedves kezdeményezés Szent Márton emlékét hívatott őrizni és feleleveníteni, a lámpások pedig a jó cselekedetek fényét kívánják eljuttatni az emberekhez.

A kisiskolás sötétedéskor az iskola udvarán gyűltek össze, ahol meggyújtották a többségében saját kezűleg készített lámpásaikat, majd tanáraik és szüleik kíséretében átsétáltak a Szent Kereszt Katolikus templomhoz.

A nyüzsgő és népes menetet egy díszes lovas vezette, aki a hagyomány szerint azt Szent Mártont hivatott jelképezni, aki azon a bizonyos téli éjszakán megosztotta meleg köpenyét egy rászoruló koldussal.

A felvonulókat Bokros Levente, katolikus plébános köszöntötte a templomban, majd az iskola diákjainak és tanárainak közreműködésében adták elő Szent Márton történetét.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció