Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 03. 21:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Külföldön tanulna tovább a diákok ötöde

Külföldön tanulna tovább a diákok ötöde

Egy felmérés szerint a középiskolás diákok húsz százaléka szívesen tanulna tovább külföldön. A tanulók nagy része azonban elégedett a magyar oktatás színvonalával és magyar egyetemre, vagy főiskolára szeretne jelentkezni. Az ötszáz diák és ugyanennyi szülő megkérdezésével készült kutatás szerint a legnagyobb probléma a kevésbé életszerű tananyaggal és a magas tanóra-számmal van.

A megkérdezett tanárok és szülők többsége, inkább elégedett az iskolájával, nagyjából 45 százalékuk választotta ezt az opciót. Viszont összességében 40 százalék az, aki inkább elégedetlen vagy teljesen elégedetlen - fejtette ki az InfoRádiónak az Engame Akadémia igazgatója.

Alapvetően a lexikális tudásra fókuszál leginkább a magyar oktatás - aminek vannak előnyei is -, de főleg a negatívumok azok, amiket megfogalmaztak a szülők és a diákok is: ezek az oktatási módszerek, a tanterv tartalma és a magas óraszámok - tette hozzá Lévai Balázs.

Az igazgató elmondta: 'sajnos nagyon sok esetben megalapozatlan a diákok döntése arról, hogy milyen szakot válasszanak a továbbtanuláshoz, a kutatás is alátámasztott ezt, a diákoknak 46 százaléka válaszolta azt, hogy nem kapott semmilyen segítséget az orientációban az elmúlt két év során, a szülőnek 66 százaléka nyilatkozta ugyanezt - tehát nagyon kevés támogatást kapnak a diákok. Összesen nagyjából 20 százalék volt az, akik azt válaszolták, hogy a középiskolában valamilyen segítséget kaptak az orientációban.'

Lévai Balázs szerint, a megkérdezett diákok és szülők véleménye alapján az derült ki, hogy szinte mindenki szeretne tovább tanulni. Közülük 20 százalék külföldön képzelné el a továbbtanulását és nagyjából 30 százalékuk még nem tudja hova menne. Az Engame Akadémia igazgatója hozzátette: nagyjából a diákok 40 százaléka az, aki itthon szeretne tanulni mindenképp.

A kutatásból az is kiderült: a szülőknek nagyjából 85 százaléka támogatná gyermeke külföldi tanulmányait, ebből 52 százalék anyagilag is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár