Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 20. 16:12, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Kossuth Lajos azt üzente…

Kossuth Lajos azt üzente…

Indul a három napos Kossuth Toborzó ünnepség.

Bár a hivatalos forgatókönyv szerint csak pénteken, azaz holnap kezdődnek meg az idei Kossuth Toborzó Ünnepség eseményei, a városban már gőzerővel folynak az előkészületek. Épül a színpad, szépül a tér, készül a város a híres toborzó beszéd 164. évfordulójának méltó megünneplésére.

Az előző évekhez hasonlóan, az idei ünnep vásári forgataggal és változatos programokkal várja majd az érdeklődőket. Lássuk, miből csemegézhetünk:

PÉNTEK


Testmozgással, szurkolással indul az ünnep a Városi Sportcsarnokban (Kossuth Kupa 09.00-14.00).Közben kistérségi mezőgazdasági kiállítás nyílik a Városháza udvarán (10.00 óra).

Kossuth toborzó beszédét 11.00 órától hallgathatjuk meg annak eredeti helyszínén (Kossuth és a Szabadság tér sarkán) Köszegi Ákos, Jászai Mari-díjas színművész, a Duna Televízió hangjának előadásában. Majd a „Cegléd Város Díszpolgára” címmel kitüntetett elhunytak, valamint az egykori polgármesterek sírjának megkoszorúzása következik a város egyházi és köztemetőiben. Ezt egy könnyed kiállítás követi a Ceglédi Galériában (Henning János, fotóművész 15.00 óra). Az esti dinom-dánom előtt még a Szentegyházi Hüpörcsös Néptáncegyüttes bemutatója lesz látható a Szabadság téren (16.00 óra), aminek a Kossuth szobor ünnepélyes megkoszorúzása vet véget (17.20).

Aztán 18.00 óra – Besh O Drom, 20.00 óra Balkán Fanatik, 22.20 óra Deák Bill Blues Band koncert.

SZOMBAT


A péntek estét sikeresen túlélőket, és a korán kelőket a Debreceni Honvéd Zenekar toborzó zenéje és műsora várja a Szabadság téren (10.00). Az idén is látványosnak ígérkező Hagyományőrző felvonulás a vasútállomástól a Rákóczi úton keresztül érkezik majd meg a Szabadság térre (10.00 – 11.00).

11 órától a Hagyományőrző egyesületek veszik birtoka a Szabadság teret, ahol lesz többek között lovas tüzérségi, huszár és majorett bemutató, fellép a Patkós Irma Művészeti Iskola, a Ceglédi Fúvószenekar is.

Megnyílik a „Cegléd utca”, ahol bemutatkoznak a város múzeumai, alkotóműhelyei, s ha már Kossuth toborzó, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Parancsnokság I. számú toborzó irodája egész nap várja a bátor jelentkezőket a Szabadság téren, de ha ez még nem lenne elég, Kádár Ferenc fotószínháza 10.00 – 18.00 óráig várja látogatóit.

13.00 órától a Református Templom előtt felállított színpadon, ahol Dr. Lázár János, államtitkár mond majd ünnepi beszédet, majd átadásra kerülnek a Díszpolgári címek.


Délutántól aztán ismét a szórakozásé a főszerep. 16.00 órától Ghymes koncert. 18.00 órától Orosz Zoltán trió "Balkán projekt" című műsora. Este pedig Unique koncert (20.00), majd Péterfy Bori és a Love Band (22.20) szórakoztatják a közönséget.

VASÁRNAP


Miután az idősebb korosztály az elmúlt két napban bőséggel kiszórakozta magát, a vásárnap első sorban a gyermekeké. Bábszínház, arcfestés, ugráló vár, kőrhinta, trambulin, kézműves és egyéb gyermekfoglalkozások várják a családokat egy önfeledt vasárnap délutáni kikapcsolódásra.

Vasárnap napközben egy új keletű kezdeményezés, „Szomszédünnep” teszi színesebbé a programot, ahol egyidejűleg négy helyszínen (Szabadság tér, Szűcs telep, Szent Imre Herceg utca 15 és a Török utca) szerveznek közös főzést és különböző rendezvényeket.

S, miután a fáradt gyermekek ágyba bújtak, ismét az idősebb korosztályé a terep. Este fél 7-től a Tom White és Barátai, majd fél 10-től a Neoton Família Sztárjainak élő koncertjétől lesz hangos a Szabadság tér.


És mindemellett persze: csoki, ropi, cukorka, vattacukor, lufi, zsákbamacska, hot-dog és minden mi szem-szájnak ingere.

Ezek várnak ránk az elkövetkezendő napokban. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz hozzánk és nem elfeledve, hogy Kossuth városa vagyunk, méltóképp ünnepeljük ezt a szép évfordulót.

Jó szórakozást mindenkinek!

Útlezárások a rendezvény ideje alatt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció