Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 23. 11:39, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Kompozíció

Kompozíció

Dupla kiállítás nyílt a Ceglédi Galériában.


A Ceglédi Alkotók Egyesülete és a Benedek Péter Rajzkör a Magyar Kultúra napján, január 22-én nyitotta meg idei első közös kiállítását, mely a „Kompozíció” címet kapta.

A Ceglédi Galériában a két egyesület 21 alkotójának 50 képét mutatták be a nagyközönségnek. Az eltérő stílusú, változatos képek színes egyveleget alkotva mutatják be az alkotók munkásságát. A kiállítást Földi László polgármester szavait követően Horváth Klára, a CAE tagja nyitotta meg.


Az évenként hagyományos közös kiállításra ez alakalommal is szép számmal érkeztek látogatók, akik a megnyitó után egy hangulatos állófogadáson vehettek részt. A tárlaton az alkotóknak is alkalma nyílik betekintetni egymás munkájába, ihletet meríteni, vagy csak nézelődni.


A kiállításon a Ceglédi Alkotók Egyesületéből Apáti-Tóth Sándor, Bartus Zita, Bogdán Márta, Csernus Lajos, Csurgai Ferenc, Girst Ádám, Horváth Klára, Kiszely Margit, Nagy László Lázár, Oldalné Gyura Irén, P. Rónai Gábor és Somos Gyula alkotásai tekinthetőek meg. A Benedek Péter Rajzkör részéről pedig Anka Józsefné, Fazekas Edit, Kisfaludi Farkas Márta, Máté Zsófia, Lakos Máté, Oláh Tibor, Orosz Fanni, Ozsvát Sára, Urbán Erika és Vágány Judit munkái sorakoznak a galéria falain.

A kiállításon az Évszázad Kiváló Fotóművésze-díjas Tóth István Benedek Péterről készített fotói is megtekinthetőek, melyeket a rajzkőrnek adományozott.

A tárlat február 16-ig lesz látható a Ceglédi Galéria kiállítótermében.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció