Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 10. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Bors

Kizárt a testvérharc Ungváriéknál

Kizárt a testvérharc Ungváriéknál

A judós testvérpár nem áll ki egymás ellen.

Ahogy a két Klicsko fiú, Vladimir és Vitalij sem húz kesztyűt egymás ellen a ringben, arra is hiába várunk, hogy a két magyar judós, Ungvári Miklós és Attila tétmeccsen nézzen farkasszemet a tatamin.

Öt hónap múlva ismét edzésbe áll Ungvári Attila, akit nagy port felvert doppingügye miatt 2013. február 12-ig eltiltottak. A ceglédiek judósa a válogatottba is visszatérne, csakhogy ehhez esetleg meg kellene küzdenie a bátyjával, az olimpiai ezüstérmes Miklóssal a 73 kilósok indulási jogáért.


Meccs és válogatózás kizárva – jelentette ki a Borsnak Miklós –, ugyanis az öcsémmel nem háborúzom. Egy korábbi magyar bajnoki döntőben megtettük, akkor ipponra dobtam. Az volt az utolsó éles küzdelmünk, megjegyzem, Attila ma már jobb nálam.”

Miklós hozzátette, amint a két Klicsko sem harcol egymás ellen, ők szintén elkerülik a másikat. Az idősebbik Ungvári a jövő évi budapesti Eb-n várhatóan a 66 kilóban verseng, utána felmegy a 73 kilósok közé. Attila elmondta, gyermekkorukban látták, édesanyjuk mennyire szomorú, ha egymást püfölték a tatamin, és ez is közrejátszott az elhatározásukban.

„Kétlem, hogy jobb vagyok Miklósnál, élénken él bennem a vérre menő rangadónk, amikor egy válldobással elintézett – tette hozzá az ifjabbik Ungvári. – Ha sikerül ismét formába lendülnöm, a budapesti Európa-bajnokságon a hetvenhárom kilósok közt versengenék, utána súlycsoportot váltok én is. Arról álmodozunk, hogy a 2016-os riói olimpián a bátyám a hetvenhárom kilósok között szerepel, jómagam a nyolcvanegy kilóban lépek tatamira.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció