Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 18. 16:56, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Kitüntették a Ceglédi Mentőállomás munkatársát

Kitüntették a Ceglédi Mentőállomás munkatársát

Mérész Ferenc főigazgatói dicséretben részesült.

Mérész Ferenc a Ceglédi Mentőállomás dolgozója rangos elismerést vehetett át a szervezett életmentés 125., valamint az Országos Mentő Szolgálat 64. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A május 10-én tartott emlékülésre a Parlament felsőházában került sor, ahol Dr. Mártai István, az OMSZ főigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Mártai István beszédében visszaemlékezett a 125 évvel ezelőtt történtekre, amikor is Kresz Géza, akkori fővárosi tisztiorvos kezdeményezésére megalakult a magyarországi szervezett mentés. A főigazgató többek között kitért a mentőszolgálat munkatársainak nehézségekkel teli, felelősségteljes, áldozatkész munkájára, valamint beszélt a jövőt érintő változásokról is. Beszédét végül Dr. Felkai Tamás gondolataival zárta, amely méltóképpen foglalja össze a mentők áldozatos munkájának mindennapjait: „Sokak életéhez van közünk. Némelyekéhez kevesebb, némelyekéhez nagyon is sok. De nem fogják tudni a nevünket. Azt
sem, hogy mit tettünk értük. A mi munkánk rejtett és névtelen
.”

Az ünnepi emlékülésen a Ceglédi Mentőállomást Mérész Ferenc képviselte, aki az ünnepség keretén belül Dr. Mártai Istvántól vehette át főigazgatói dicséretét igazoló díszoklevelét. Az immár 21 éve a Ceglédi Mentőállomáson mentőgépjárművezető-garázsmesterként dolgozó mentőbajtárs sok éves kiemelkedő szakmai teljesítményének elismeréseként vehette át a rangos kitüntetést, melynek nagyságát csak emeli, hogy ilyen kitüntetést a közép magyarországi régióból összesen 5 mentődolgozó vehetett át.

A parlamenti ünnepség után korabeli és jelenkori mentőjárműveink a Hősök tere érintésével vonulnak Róbert Károly körúti telephelyünkre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció