Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 21. 12:47, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Kirobbanó ünnep Cegléden

Kirobbanó ünnep Cegléden

Így ünnepelt a város augusztus 20-án

Államalapításunk és az újkenyér ünnepének évfordulója ismét összehozta a város apraját, s nagyját.

A város önkormányzata által szervezett ünnepségsorozat délelőtt az ünnepi szentmisével vette kezdetét a Szent Kereszt Katolikus Templomban, mellyel párhuzamosan a Szabadság téren a Ceglédi Fúvószenekar koncertje várta az érdeklődőket.


Az Új Kenyér felszentelését követően Szabó Ágnes énekművészt hallgathatta a közönség, majd Földi László polgármester és Hoffman Pál országgyűlési képviselő tartotta meg ünnepi beszédét.


A délelőtt folyamán felléptek még a Patkós Irma Színház növendékei, akik „Az áldott kenyér…” című ünnepi műsorukat adták elő.

Az előadást követően bemutatták az Ország Születésnapi Tortáját, amely idén a „Szabolcsi Almás Máktorta” fantázianevet kapta. A torta ünnepélyes felszeletelésében Földi László polgármester és Hoffman Pál országgyűlési képviselő segédkezett. A jelen lévők pedig meg is kóstolhatták a külön erre a napra készített finomságot.


A délutáni programok a Szabadságtéren felállított színpadon Keresztes Ildikó koncertjével kezdődtek, majd Pásztorka Sándor és vendégeinek népi zenekara szórakoztatta a közönséget. Este ismét a Patkós Irma Színház műsora volt látható, majd Marót Viki és a Novakultúr Zenekar élő koncertje pezsdítette fel a hangulatot.


Az esti tűzijátékra idén először a Szabadság téren került sor, ahol több százan figyelték a zenei aláfestéssel kísért fényes „égi tüneményt”.

Az ünnepi rendezvénysorozatot Dobrády Ákos élő koncertje zárta.

Fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció