Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. December 13. 12:10, hétfő | Helyi
Forrás: Club TV

Kiállítás nyílt a Kossuth Múzeumban

Kiállítás nyílt a Kossuth Múzeumban

Terek és emlékek címmel Zakar József ceglédi alkotó kerá-miaplasztikáiból kiállítás nyílt a Kossuth Múzeumban.

A művész középiskoláit Kecskeméten végezte, felsőfokú végzettségét pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (volt Magyar Iparművészeti Egyetem) kerámia szakán szerezte. 2009 óta a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola kerámia szakán tanít, valamint a ceglédi fiatal alkotók műhelyében (FIAM) vezet foglalkozásokat. A kiállításon szereplő tárgyak az egyetemi évek utáni időszak munkái. Gondolatiságában és formai megoldásában elsősorban az emberiség története során keletkezett emberi építmények és azok maradványai inspirálják. A kiállítást elsősorban fantáziadús kreatív embereknek ajánljuk.

Reznák Erzsébet múzeumigazgató megnyitójában kiemelte, hogy az intézmény szívesen ad lehetőséget fiatal alkotóknak a bemutatkozásra.

„A néprajzos, muzeológus és keramikus művész sajátos szintézisének megtestesítője ez a kiállítás” – kezdte az alkotó munkájának értékelését Zakar József volt tanára, ma már kollégája és barátja Sári Mihály.
A kiállított térplasztikák lényegre törő archaikus egyszerűséggel, az időtlenség nyugalmával bíró monumentalitást sugároznak”. – folytatta gondolatait Sári Mihály. „Minden egyes mű frappáns térélmény, mely különleges utazásra hív az időben.” - fejezte be gondolatait.

A Club Tv műsorában 2010. december 16-án 19-én és 20-án látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció