Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 05. 11:50, hétfő | Helyi

Kezdődik a Nagy Könyvtári Show Cegléden

Kezdődik a Nagy Könyvtári Show Cegléden

Október 5-11 között ismét a könyvtáraké a főszerep országszerte, így Cegléden is. Ezen a héten a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár igazán színes programokkal várja az érdeklődőket.

Egy kis ízelítő a programokból:

Október 6-án a Központi Könyvtárban ”Szívünknek kedves” címmel nyílik interaktív kiállítás a Pest Megyei Értéktárba eddig felvett ceglédi „kincsekről”. Napközben középiskolások mérhetik össze tudásukat a kiállított értékekről.

Október 7-én, 15 órától a Nők Lapja vezető újságírója Schäffer Erzsébet lesz a Központi Könyvtár vendége. Délután, 17 órakor Polyák Péter „Gyógynövények, ahogy én látom” c. ismeretterjesztő előadásán vehetnek részt az érdeklődők.

Csütörtökön, október 8-án az egészségmegőrzésre kerül a hangsúly. 10 órától „Jógázzunk játszva együtt” Babajógát próbálhatják ki azok, akik ellátogatnak a Gyermekkönyvtárba. Napközben a Központi Könyvtár ingyenes egészségügyi szűrőprogramoknak és tanácsadásnak ad otthont. 18 órától, a Kamarateremben Prof. Papp Lajos szívsebész tart előadást. *

Másnap, október 9-én 10 órakor a Szabadság téren folytatódnak a programok, ahol bemutatkozik a Gyermekkönyvtár kabalafigurája, Bagoly Ludvig, aki rengeteg játékkal, énekkel és egy óriási, közös buborékfújásra vár minden gyermeket. 16:30-tól Szüreti táncházzal és játszóházzal folytatódik a programsorozat (Helyszín: B épület). Ezen az estén a Központi Könyvtár a Krimik Éjszakájával várja azokat, akik szívesen részt vennének egy nyomozós estén. 18 órától Réti László, nyomozóból lett íróval találkozhatnak a krimik kedvelői. 20 órától rendhagyó módon egy izgalmas nyomozós vetélkedő helyszínévé válik a könyvtár.

A művelődési központ munkatársai ez alkalommal egy élmény dús ízelítővel vezették fel az idei eseménysorozatot. A Krimik éjszakája elnevezésű program keretében a sajtó meghívott képviselőinek kellett kinyomoznia, a hét programját.

Szombaton se maradunk programok nélkül. 10 órától a Gyermekkönyvtárban Vitéz László és az elátkozott malom c. bábelőadását láthatják a gyerekek és ezen a napon kerül, sor a könyvtár Olvass velem! Olvasásnépszerűsítő játék eredményhirdetésére is. Délután 16 órától, a 30 éve felújított színházterem átadásának alkalmából Huszti Péter, Kossuth-díjas színész lesz az intézmény vendége, aki oly sokszor állt már a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár színpadán, mint színész, e délutánon viszont mint író mutatkozik be. *

Október 11-én, azaz a „Könyves Vasárnapon” 11 órától mindenki Bici nénije hívja ki Cegléd város lakosait egy sakkszimultánra. Ugyanekkor Bíró Eszter Állati Zenés ABC c. gyermekkoncertjére várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a Színházban. A koncert előtt 10 órától egy mesés-játékos feladatokkal teli színházi előtérben találhatják magukat azok, akik a rendezvényre látogatnak. Ez a vasárnap egy különlegesen jó nap lesz, hiszen kedvezményes áron, mindössze 100 Ft-ért bárki könyvtári tag lehet!

A részletes program a www.cegledikultura.hu –n vagy a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár facebook is oldalán elérhető.

A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

* Regisztrációs jegy szükséges, amely a Központi Könyvtárban igényelhető (nyitva tartás: kedd-péntek 9-18 óráig, szombaton: 9-15 óráig). A jegy beiratkozott olvasóknak és Rivalda Bérlettel rendelkezőknek ingyenes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció