Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 09. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Kevés az űrhajós a NASA-nál

Kevés az űrhajós a NASA-nál

Egy friss jelentés szerint a NASA-nál annak ellenére is túl kevés az űrhajós, hogy az űrsikló program immár befejeződött.

Ezt hűen tükrözik a számadatok is: míg egy évtizeddel ezelőtt még 149-en szolgáltak az űrkutatási hivatalnál, addig mára csupán 60-an maradtak.

A Nemzeti Kutatási Tanács, egy amerikai non-profit tudománypolitikai tanácsadó csoport szerint a NASA-nak mindenképpen növelnie kellene űrhajósainak számát, hiszen annak ellenére, hogy az űrsikló programnak vége, nagy szükség lehet rájuk a Nemzetközi Űrállomáson a tudományos kísérletek folytatásához - írja a BBC Science and Environment News.

A szakértők szerint ebben az évben kiemelkedően sok űrhajós ment nyugdíjba vagy lépett ki, emiatt maradtak a NASA-nál csupán 60-an. Ez a személyzet azonban nem elegendő a hivatal és a programok folyamatos működtetéséhez, hiszen egy esetleges betegség vagy sérülés esetén gond lehet a helyettesítéssel.

Emellett a Nemzetközi Űrállomás jövője is közvetlen veszélybe kerülhet, hiszen a jelenlegi személyzet legkésőbb novemberben hagyja el az ISS-t, és amennyiben a NASA akkor nem tud helyettük új személyzetet felküldeni, az űrállomás egy időre elnéptelenedhet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nasa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.