Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 22. 19:58, vasárnap | Helyi

Kerékpáros rendőrök Cegléden

Kerékpáros rendőrök Cegléden

Elindult Cegléden a kerékpáros járőrszolgálat. Most már minden felszerelés adott ahhoz, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai teljesíthessék ezt a szolgálatot.

A speciális bicikliket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapták, valamint beszerezték a formaruházatot is.

Már javában járőröznek a kerékpáros rendőrök a városban. A Rákóczi úton éppen egy a járdán szabálytalanul közlekedő férfit állítottak meg. A rendőrkapitány örömét fejezte ki a kerékpáros járőrszolgálattal kapcsolatban. Mint mondta a szolgálati járműveket a Pest Megye Rendőr-főkapitányságtól kapták.

TÖRÖK CSABA, r.alezredes, kapitányságvezető, CRK: ,,Két éve itt álltak a garázsban szerettük volna minél hamarabb szolgálatba állítani, de voltak technikai problémák és eljutottunk arra a szintre, hogy sikerült négy kollégával megbeszélni, hogy ők szívesen vállalnának ilyen szolgálatot. Beszereztük a múlt héten a szükséges formaruházatot, mert ennél a szolgálatnál látható a kollégákon, hogy vízi rendészeti szolgálati egyenruhának hívják ebben kell ellátniuk a szolgálatot és örülök, hogy elindult, hiszen aki itt Cegléden közlekedik, itt él nagyon jól tudja, hogy milyen nagy számban kerékpároznak az itt élő állampolgárok."

De nagyon sok a gyalogos is. És minél több az autós, a kerékpáros és a gyalogos, annál több a baleset is. A kerékpáros szolgálat azt a célt szolgálja, hogy a jogsértéseket és a baleseteket megelőzzék, illetve kezeljék - hangsúlyozta a kapitányságvezető.

Török Csaba, r.alezredes, kapitányságvezető, CRK: - A kollégák is nagyon élvezik, mert azt tapasztalják, hogy pozitív visszajelzések vannak. Szeretném kihangsúlyozni azt, hogy ez a szolgálat nem arról szól ahogy egyébként a rendőri szolgálat sem arról szól, hogy nekünk most folyamatosan az állampolgárokat rendszabályozni, büntetni kell. Ahogy mondtam alapvetően a balesetmegelőzés a cél és fel is készültünk, mert tapasztalják majd az állampolgárok, hogy sípszóval is jelzik a kollégák, ha valaki szabálytalankodik.

De nemcsak a belvárosban a Budai úti gyógyfürdőnél is járőröznek a kerékpáros rendőrök. A szolgálatot két közlekedésrendész és két közrendvédelmi rendőr teljesíti. Az eddigi tapasztalatokról Sós Zsanett törzsőrmester beszélt.

Sós Zsanett, törzsőrmester, Baleset-megelőzési előadó, CRK: - Az eddigi személyes tapasztalatunk Cegléd belvárosát járva, hogy az állampolgárok lényegében felfigyelnek ránk és szerintem ennek a legfőbb célja az, hogy mi betartjuk a kerékpáros közlekedési szabályokat ezzel pedig példát tudunk mutatni az állampolgároknak a kerékpárral közlekedők részére, hogy hogyan is kell szabályosan közlekedni.

A szolgálati kerékpárok kötelező tartozékokkal vannak felszerelve, valamint van rajta egy tároló doboz is, melyben egyebek mellett balesetmegelőzéssel kapcsolatos szórólapokat tartanak, amiket szolgálatteljesítés közben kiosztanak. Továbbá a felszerelésükhöz tartozik még a fejvédősisak, a speciális kerékpáros cipő, valamint kesztyű és a napszemüveg is. De elengedhetetlen kellék a síp is, amivel figyelmeztetik és félreállítják a szabálysértőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció