Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 01. 17:01, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

'Kerekes széket' kapott egy mozgáskorlátozott birka

'Kerekes széket' kapott egy mozgáskorlátozott birka

"Kerekes székes" egy mozgáskorlátozott birka Nagy-Britanniában.

A juh deformálódott első lábakkal született, de közadakozásból összegyűlt az az 550 font - 180 ezer forint -, amely a mozgását megkönnyítő, hátsóláb-meghajtású "öntolókocsi" csináltatásához kellett.
A birka számára egy olyan cég készített "kerekes széket", amely kutyáknak gyárt hasonlókat. A kis kosnak - Buster a neve - először nem ment simán a kerekezés. Előfordult, hogy bokorban kötött ki, és az is, hogy egy lejtőn kirepült a székből. Mostanra viszont gördülékenyen kerekezik a Stockport közeli réteken.
A világban amúgy egyre több a tolókocsis állat. Február elején egy Chris P. Bacon - Ropogó S. Szalonna - nevű amerikai malac kapott "kerekes széket". Szalonnának - szintén születési rendellenesség okán - a hátsó lábai hiányoznak, ő elsőláb-meghajtású.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.