Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 19. 15:51, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Jégzivatar és szélvihar vehet véget a mai kánikulának

Jégzivatar és szélvihar vehet véget a mai kánikulának

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki pest megyére

Markáns hidegfront érkezik térségünkbe. A csütörtök délelőtt erősen felmelegedő időjárás miatt többen tapasztalhatnak koncentrációzavart, fejfájást, idegesebbnek, fáradtabbnak érezhetik magukat, míg a nap végén érkező markáns hidegfront migrénes fejfájást okozhat az arra érzékenyeknél - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Darányi Mariann elmondta: jelenleg nincs front az ország felett, de intenzív melegedés zajlik a légkörben, dél, délnyugat felől. Késő délután viszont már északnyugat felől eléri az országot egy hidegfront. Ez a hőmérsékletváltozás pedig igénybe veszi az emberi szervezetet - tette hozzá. A meteorológus szerint, akiknek volt bármilyen sérülése, törése, vagy ízületi ficama, műtétje, azok "különösen érzik" a hőmérsékletváltozást. Darányi Mariann hozzátette: megfelelő életmóddal, pihenéssel lehet a tüneteket mérsékelni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Vas, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megye, valamint Budapest területére a heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Darányi Mariann elmondta, hogy a hidegfront mentén heves zivatarokra is számítani lehet, amelyek kíséretében az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésekre, felhőszakadásra és jégesőre, akár 2-5 centiméter átmérőjű jégdarabokra is számítani lehet.

Az érkező hidegfront nyomában holnap már a legmagasabb nappali hőmérséklet országszerte csupán 23-33 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció