Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Július 20. 07:45, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Újabb szakaszt nyert a norvég világbajnok

Újabb szakaszt nyert a norvég világbajnok

A francia kerékpáros körverseny tizenhatodik szakaszát a norvég világbajnok, Thor Hushovd nyerte.

A második helyen honfitársa, Edvald Hagen végzett, míg a harmadik Ryder Hesjedal lett. Az összetettben továbbra is Thomas Voeckler vezet, Cadel Evans egy helyet javítva feljött a második pozícióba. Délelőtt a szervezők bejelentették, hogy holtan találtak egy televíziós technikust, Patrick Guayt. Az 59 éves szakember a Quickstep versenyzőjének, Jérome Pineau nagybátyja.
 

Kedden 55 kilométer/órás átlagsebességgel kezdte a szakaszt a mezőny, többen is szökést kíséreltek meg, azonban senki sem járt sikerrel.

Az első sikeres szökési kísérlet mintegy 90 kilométerrel a befutó előtt történt: Lieuwe Westra lépett meg a mezőnytől, majd többen is csatlakoztak hozzá, többek között Johnny Hoogerland és Thor Hushovd.

Mintegy 45 kilométerrel a cél előtt a szökevények előnye már közel hat perc volt, míg a mezőny élén az AG2R kerekesei haladtak. Az eleredő eső nehezítette a versenyzők dolgát.

Kevéssel a befutó előtt a végső győzelemre esélyes versenyzők hajrába kezdtek, majd később két csoportra szakadtak: Cadel Evans, Alberto Contador és Samuel Sánchez meglépett a Schleck fivérektől és az összetettben élen állló Thomas Voecklertől.

A szakaszt végül a norvég világbajnok, Thor Hushovd nyerte – aki mellesleg második etapsikerét aratta a 2011-es Touron – honfitársa, Edvald Hagen előtt. A harmadik Ryder Hesjedal lett. Cadel Evans végül a tizenegyedik helyen zárt, Contador a tizenkettedik lett. Az ausztrál versenyző huszonegy másodpercet hozott Thomas Voeckleren, aki továbbra is viselheti a sárga trikót.

A zöld trikót továbbra is Mark Cavendish birtokolja, aki a keddi szakaszon a 43. lett. A legjobb hegyi menőnek járó pöttyös trikót Jelle Vanendert viselheti, a csapatversenyben a Garmin-Cervélo több mint hétperces előnnyel áll az élen.

Címkék: tour de france

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok