Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Augusztus 13. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Itthon kelt el a dinnyetermés hatvan százaléka

Itthon kelt el a dinnyetermés hatvan százaléka

Idén kimondottan jó minőségű dinnye termett – mondta a Kossuth Rádió vidékmagazinjában Kovács Zoltán mezőgazdasági vállalkozó.

A termésátlag egyes helyeken kétszáz-háromszáz mázsa körül alakult, másutt kétszer ennyi termett és itthon kelt el a dinnyetermés hatvan százaléka. Jót tett a forgalomnak a marketing és a dinnyekommandó bevetése.

A vállalkozó elmondta: még szinte el sem kezdődött a szezon, az ágazat kis híján máris léket kapott. Az árak ugyanis esésnek indultak, de közben jelentősen megnőtt a belföldi kereslet a dinnye iránt. Ebben szerepet játszott a marketing és a hatósági ellenőrzések szigorítása is.

Szent Lőrinc napja után, ha jönnek a hidegebb éjszakák, a dinnye már kevésbé édes és zamatos, bár mostanában vannak fajták, amelyek jobban tűrik a szélsőséges időjárást. Dél-Békésben javarészt az utolsó gyümölcsöket szedik, de sok helyütt már a szántásra is előkészítették a földeket, fölszedték az öntözőcsöveket és a talajtakaró fóliákat is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: dinnye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni