Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. November 23. 11:52, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ismét világíthat a villany Boros Imréné tanyáján

Ismét világíthat a villany Boros Imréné tanyáján

Az Önkormányzat segítségének köszönhetően megoldódhat a Cegléd melletti tanyán élő 87 éves néni gondja.

Az Önkormányzat segítségének köszönhetően megoldódhat a Cegléd melletti tanyán élő 87 éves néni gondja. A város vezetése ugyanis úgy döntött, hogy ideiglenesen egy aggregátor beszerelésével oldja meg a régóta fennálló problémát. Az Önkormányzat hozzátette: habár a hosszú távú és teljes körű megoldás sem az ő feladatuk, addig is igyekeznek minden segítséget megadni az idős asszonynak.

A 87 éves Boros Imréné akkor maradt áram nélkül, amikor a honvédség elköltözött a laktanyából, korábban ugyanis annak az alfogyasztója volt. A leszereléssel azonban megszűnt az áramvételi lehetőség is. A Honvédelmi Minisztérium a nénit a Dél-magyarországi Áramszolgáltató Vállalathoz (DÉMÁSZ) irányította a problémájával, ahol a cég közölte, hogy mintegy négymillió forintért tudja vállalni a hálózatbővítést.

A szükségre, és a néni idős korára való tekintettel a ceglédi önkormányzat úgy döntött, hogy a kezébe veszi az ügyet, és ideiglenes, ám gyors megoldásként egy aggregátort telepít a tanyára, valamint magára vállalja ennek a költségeit is.

Cegléd az index.hu internetes hírportálon közzétett felhívást látva arról is határozott, hogy alapítványi háttér biztosításával beáll a mögé a civil kezdeményezés mögé, amely gyűjtést szervez a néni részére, számlái kifizetésére. Az alapítvány neve: „Ceglédiek a Ceglédiekért” Közalapítvány, számlaszáma:

OTP 11742025-20068437-00000000

A végeleges megoldás elősegítése érdekében Cegléd városa felajánlotta segítségét a néni és a DÉMÁSZ közti közvetítésben is.

Hála Ceglédnek tehát: idén karácsonykor nyolc év után ismét égni fog a villany Boros Imréné tanyáján.

fotó: cegledinfo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció