Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Szeptember 01. 12:09, péntek | Helyi

Iskolakezdés a városban

Iskolakezdés a városban

Lakossági tájékoztató a rendőrség iskolakezdéssel kapcsolatos akcióiról

A nyár lezárása egyértelműen a Szeptember hónap, amikor a gyerekeknek az iskola megkezdődik. Ekkor a közeledésben szinte az egyik napról a másikra megjelennek a gépkocsik, kerékpárok, illetve megnövekszik a forgalom, amely a járművezetők elé kihívást állít, mert a gyerekeknek kisebb a veszélyérzete, ezért a közlekedés is veszélyesebbé válik.

Erre a Ceglédi Járásban a rendőrkapitányság is felkészült, ezért a reggeli időszakban a rendőrség állandó, demonstratív jelenlétet biztosít a polgárőrséggel, közterület-felügyelőkkel karöltve, míg a délutáni időszakban visszatérően kerül ellenőrzésre az iskolák környéke.

Az ellenőrzések során arra törekszünk, hogy a közeledés veszélyeire hívjuk fel a fiatal nemzedék figyelmét és a KRESZ szerinti közlekedésre. A figyelemfelhívásokat nem csak a közúti ellenőrzések során tesszük szóvá, hanem az iskolarendőr hálózatunkon keresztül a fogadóórákon is.

Szeptemberben baleset-megelőzés frontján több akcióval készülünk, amikor tornazsákokkal, láthatósági mellényekkel, fényvisszaverő matricákkal és fluoreszkáló szilikonos karkötőkkel támogatjuk a diákokat, közlekedőket.

A Ceglédi Járás kedvező helyzetben van, mert bűnmegelőzési tanácsadónk járja az iskolákat, amellyel a fiatalokat fel tudjuk készíteni a „valós életre”, hogy ne váljon belőlük bűncselekmény sértettje, illetve bűncselekmény elkövetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció