Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 31. 17:44, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ingyenes szem és fényszóróvizsgálat Cegléden

Ingyenes szem és fényszóróvizsgálat Cegléden

Te se bízd a véletlenre!

Ahogy arról már korábbi cikkünkben beszámoltunkaz Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság 30 napos felkészülési időszakot hirdeta fokozott világítás-ellenőrzés előtt.

A „LÁTNI és LÁTSZANI” országos baleset-megelőzési kampányt 2012. október 31-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága két ceglédi helyszínen népszerűsítette: a Gyulai Autókert Kft. szervizében, valamint az OpticWorld Optika helyiségében. A cél az, hogy Pest megyében is minél többen tudomást szerezzenek a kampányról.

Ingyenesen ellenőriztethetjük autónk fényszóróját és a szemvizsgálatért sem kell most fizetni egy baleset-megelőzési akciónak köszönhetően. A rendőrségi felhíváshoz kapcsolódó autószervizek és optikai üzletek térítésmenetesen végzik el a szűréseket, hogy minél kevesebb tragédia történjen műszaki hiba, esetleg egészségügyi probléma miatt.

Télen korán sötétedik, havazás és köd rontja a látási viszonyokat, ráadásul az autó lámpája, szélvédője is hamarabb bepiszkolódik. Ezek ellen nem sokat lehet tenni. De ha a vezető látása gyengült, és nincs megfelelő szemüvege, vagy ha a lámpák nincsenek jól beállítva, azzal további veszélynek teszi ki magát az autós – hívja fel a figyelmet a rendőrség baleset-megelőzési bizottsága. Néhány apró mozdulat és a lámpa többet nem vakítja el a szembe jövőt. És legalább ilyen fontos, hogy a vezető kilásson a szélvédőn.

Cegléden az Opel Gyulai végzi az autók vizsgálatát. Csomor László a részletekbe is beavatott: van egy check-listájuk, ami egy irányított átvizsgálás. A vizsgálat középpontjába az autó világítótestei kerülnek, de a belső visszajelző egységeket is megnézik.

Ha az ellenőrzés minden pontját kipipálták, az azt jelenti, hogy a jármű a téli forgalomban is helyt fog állni. A vizsgálaton átesett autó egy matricát, a jármű vezetője pedig egy igazolólapot kap. A szerviz és az optikus is lepecsételi az igazolást.

A kampányhoz kapcsolódott szervizek és optikák listáját a www.látnieslatszani.hu oldalon lehet megtekinteni. A kiválasztott szerviznél, illetve optikánál bejelentkezés után lehet a szolgáltatásokat igénybe venni – mondta el Nádházi Kádár Brigitta, a Pest megyei Rendőr Főkapitányság hadnagya.

A Látni és Látszani egy országos akció. Pest megyében az elsők között egy ceglédi autószalon, az Opel Gyulai, és az Optic World kapcsolódott be. Persze az autósnak ezek után is rendszeresen ellenőrizni kell például azt, hogy nem égett-e ki valamelyik izzó. Az akció november közepéig tart, utána kezdődik a fokozott ellenőrzés, amely során nem csak a forgalomban résztvevő autókat, de például a főutak mentén parkoló autók kivilágítását is ellenőrzik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció