Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 18. 10:47, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Igyekszik visszaszerezni a lakosság megkopott bizalmát

Igyekszik visszaszerezni a lakosság megkopott bizalmát

Török Csabával, Cegléd új rendőrkapitányával beszélgettünk.

Ambrus Zoltán leváltását követően új rendőrkapitány felelős városunk rendjéért és biztonságáért. A koránt sem könnyű feladatot december 1-től Török Csaba rendőr-alezredes igyekszik ellátni. A rá váró feladatokról és a kitűzött célokról Cegléd új rendőrkapitányát faggattuk.

Milyen területről, milyen posztról érkezett a Ceglédi Rendőrkapitányság élére?

2012. december 01-ig – 5 éven keresztül – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályát irányítottam. Egyébként rendőri pályafutásom 1996. május 01-én kezdődött a Ceglédi Rendőrkapitányságon. A rendőrkapitányságon 2001. november 01-ig teljesítettem szolgálatot bűnügyi szakterületen, majd ezt követően a rendőrkapitányi megbízásomig, 11 éven keresztül közlekedésrendészeti területén dolgoztam.

A közleményben kiadottakon túl mit lehet tudni a vezetőváltás hátteréről?

A rendőrségen belül, így a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon is folyamatosan arra törekszünk, hogy a jogszabályi kötelezettségeinknek minél szélesebb körben és minél hatékonyabban meg tudjunk felelni. Dr. Mihály István r. dandártábornok, megyei főkapitány úr a Ceglédi Rendőrkapitányság működése kapcsán elvárásként fogalmazta meg a jelenleginél eredményesebb bűnüldözési és közbiztonsági tevékenység biztosítását. Főkapitány úr jelenleg a kapitányságvezetői megbízatásomon keresztül, a rendőrkapitányság napi, illetve hosszú távú működését érintő új vezetői elképzelések megvalósításában látja biztosítottnak a kitűzött célok elérését.

Mit gondol Cegléd jelenlegi közbiztonsági helyzetéről?

Úgy gondolom, hogy amíg a városban jogsértések, bűncselekmények történnek azt nekünk rendőröknek és főleg a rendőri vezetőknek úgy kell megélnünk, hogy a munkánk bizonyos elemei-összetevői javítást, finomítást igényelnek. Cegléd jelenlegi közbiztonsági helyzetét érintve kiemelt feladatunk a lakásbetörések, egyéb vagyon elleni, illetőleg közterületen elkövetett bűncselekményekkel szembeni hatékony rendőri fellépés biztosítása.

Vannak-e már konkrét elképzelései a jövőbeni intézkedésekkel kapcsolatban?

Az intenzívebb közterületi rendőri szolgálatellátás érdekében már különböző intézkedések történtek. Kiemelt feladataink vannak a bűnügyi felderítő munka terén, illetőleg nagyon fontos tényező a rendőrség és a lakosság kapcsolatának erősítése.

Mely területeken lehet és kell számítani változásokra?

Szeretném elérni, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság működését érintő minden egyes területen a lakosság érezze azt, hogy az itt dolgozó kollégáim a törvénytisztelő állampolgárok védelmére, rendőri esküjükhöz híven és legjobb tudásukat adva teljesítik szolgálatukat.

A kérdéseken felül a rendőrkapitány még elmondta, hogy ő is és kollegái is azon igyekeznek majd, hogy visszanyerjék a lakosság megkopott bizalmát, és az adófizetők pénzéért megfelelő, és minden szempontból kielégítő szolgáltatást nyújtsanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció