Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 18. 13:51, péntek | Helyi
Forrás: pest megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

I. fokú riasztás Pest megyére

I. fokú riasztás Pest megyére

Az előrejelzések alapján nagyjából 10 cm-t meghaladó hórétegre lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat január 18-tól (péntek) 1. fokú riasztást adott ki Pest megye területére is. Az előrejelzések alapján nagyjából 10 cm-t meghaladó hórétegre lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat január 18-tól (péntek) 1. fokú riasztást adott ki Pest megye területére is. Az előrejelzések alapján nagyjából 10 cm-t meghaladó hórétegre lehet számítani, melyet szombattól gyengébb hófúvások is kísérhetnek. A hófúvások következtében helyenként alacsonyabb hótorlaszok is kialakulhatnak.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elmúlt napokban egyeztetés céljából felvette a kapcsolatot a társ-és együttműködő szervezetekkel, pontosították a legfontosabb feladatokat, elérhetőségeket és teendőket a rendkívüli időjárási viszonyokra vonatkozóan.



Az esetleges balestek elkerülése érdekében az Igazgatóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét a fokozott óvatosságra. Nagyon fontos, mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak a várható időjárásról, az utak állapotáról, kövessék figyelemmel a hatóságok felhívásait és a híradásokat.

Lehetőség szerint válasszanak inkább tömegközlekedési eszközt. Amennyiben ez mégsem megoldható, gondoskodjanak a jármű téliesített állapotáról (téli gumiabroncs, hólánc, fagyálló szélvédőmosó)! A közúti közlekedés során vezessenek türelemmel, sebességüket és vezetési stílusukat az időjárásnak megfelelően válasszák meg, és tartsanak megfelelő követési távolságot. Ha a téli időjárás következtében elakadnának, hívják a 105-ös telefonszámot!

fotó: idokep.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció