Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. November 05. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hűvösebb időjárás, és néhol további esőzések várhatók a hétvégén

Hűvösebb időjárás, és néhol további esőzések várhatók a hétvégén

Többfelé mínuszokra és országszerte 15 fok alatti csúcsértékekre kell készülni a hétvégén. Pénteken még többfelé, utána inkább csak néhol várható további esőzés - derül ki a meteorológiai szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken az északnyugati megyékben több órára kisüt a nap, másutt erősen felhős vagy borult idő lesz, arrafelé majd csak késő délután kezd el északnyugat felől érdemben csökkenni a felhőzet. Elsősorban az ország délkeleti felén, harmadán lehet újabb hullámokban több helyen eső, zápor. Este inkább már csak a délkeleti határnál eshet és mindeközben gyengül a csapadék intenzitása is. A leghidegebb órákban plusz 3-10 Celsius-fok várható, de a derült, szélcsendes részeken ennél hidegebb, a felhősebb részeken melegebb is lehet. Napközben 8-14 fokig melegszik a levegő.

Szombaton reggelig a déli megyékben néhol előfordulhat kisebb eső. Napközben a köd feloszlása után általában derült vagy gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül. Estétől ismét köd képződhet. A minimumhőmérséklet általában 0 és plusz 6 fok között várható, de az északi völgyekben, fagyzugokban akár mínusz 4 fok is lehet. A csúcsértékek 10 és 14 fok között alakulnak.

Vasárnapra virradóra kiterjedtebb ködös területek alakulhatnak ki, de a köd nagy része napközben megszűnik. Napközben főleg az északi, északnyugati megyékben várható hosszabb napsütés. Elsősorban az ország déli felén szórványosan eső, zápor is előfordulhat. Hajnalban jellemzően mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugokban akár mínusz 6 fokot is mérhetnek. Kora délután többnyire 8-13 fok várható - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: ősz, eső, hideg, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során