Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Október 08. 10:00, csütörtök | Helyi

Harmadára csökkent a külterületen elkövetett bűncselekmények száma

Harmadára csökkent a külterületen elkövetett bűncselekmények száma

Eredményes a mezőőrség és a rendőrség közös járőrszolgálata

Az előző év első kilenc hónapjához képest harmadára csökkent a külterületen elkövetett bűncselekmények száma – ezt mutatják a statisztikák, mondta el a városi televízió híradójának a ceglédi rendőrkapitány. Az is látható, ehhez nagyban hozzájárult a mezőőrség és a rendőrség közös járőrszolgálata – hangsúlyozta Török Csaba.

Év elején elindult a rendőrök és mezőőrök közös járőrszolgálata. Az egyenruhások jelenléte pedig számokban és ami még fontosabb, tetten ért bűncselekményekben is megmutatkozik – mondta a rendőrkapitány. „A statisztikák szerint a külterületeken elkövetett bűncselekmények száma egyébként az előző év első 9 hónapját nézve harmadára csökkent. Illetve nagyon sok „szép” intézkedés is történt, ahol tetten értünk elkövetőket, elfogások voltak, előállítások voltak, amik mind azt eredményezik, hogy ezek az emberek most már tartózkodnak ezektől a bűncselekményektől, ez pedig mind a köz érdekét szolgálja” – fogalmazott Török Csaba.

Természetesen az elmúlt hónapok még tanuló időszaknak számítanak. A rendőrök és a mezőőrök is igyekeznek saját tapasztalataikat átadni járőrtársaiknak és beépíteni mindezeket a munkába. A nyári időszakban a gyümölcsösök számítottak kiemelt célpontnak, most jön a tél, szintén nem kevés feladattal. „Nyilván vannak idényjellegű bűncselekmények, ezekre mind készülünk, az erdészetekkel is felvettük a kapcsolatot, és a mezőőrségen túl a polgárőrséggel is szervezünk közös szolgálatokat, illetve felmérjük azokat a területeket, amik kimondottan veszélyeztetettek, hiszen több helyen össze vannak készletezve kivágott fák. Ezek gyakorlatilag nagyon jó alapanyagot szolgáltatnak mindazoknak, akik bűncselekményt vagy szabálysértést akarnak elkövetni.” – tette hozzá a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője.

Ezekre a területekre kiemelten figyelnek a közös járőrszolgálatokon.

fotó: Szokolai Attila (infoCegléd fotóarchívum)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció