Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 26. 15:35, vasárnap | Helyi sport

Hanna Csehországban állt rajthoz

Hanna Csehországban állt rajthoz

Vincze Hanna Csehországban öregbítette városunk hírnevét

Az előző héten már írtunk, Vincze Hannáról, a ceglédi kilenc éves motorversenyző lányról. Hétvégén Csehországban versenyzett, és újabb sikerrel öregbítette városunk hírnevét.

Hanna így számolt be a versenyről:

"Ez volt életem első külföldi versenye, nagyon izgultam.
Számomra egy teljesen új pályát kellett megtanulnom, ami érdekes volt, mivel hasonlón még nem versenyeztem. A nyomvonala sem túl egyszerű, ráadásul a nagy szintkülönbségekkel váltakozó, lejtős és emelkedős részek teszik még izgalmasabbá a csehországi pályát.

Nagyon megnehezítette a dolgomat, hogy a motorom péntektől kezdve "gyengélkedett" és szinte az egész hétvége a szerelésről szólt Apukámnak. Ennek ellenére, szombaton a 4. helyre sikerült kvalifikálnom az időmérőn, ami az első sort jelentette, mivel itt négyen indultunk egy sorból.

A vasárnapi első futamon a rajt után 12.-ként, azaz utolsóként fordultam el az első kanyarban, az egész mezőny elment mellettem a technikai problémánknak "köszönhetően".Miután a motorom kicsit "magához tért" és elkapta a fordulatot, körről körre sikerült előrébb jönnöm, végül a 2. helyen intett le a kockás zászló a PW50 Speciál kategóriában.

A második futam kezdete előtt egy órával leszakadt az ég, így vizes futamra készültünk, de a technika itt is közbeszólt. A kerékcsere után derült ki, hogy egy korábbi edzésen történt esés miatt a szélesebb esőgumi nem fér el és beszorult a kipufogóhoz. A rajtelkészítőben vártam, hogy hozza Apa a motort, de mire eltudta hárítani a problémát, a mezőny már épp elrajtolt.

A gondoktól eltekintve nagyon jól éreztem magam a hétvégén, örülök az elért eredménynek és a megszerzett pontoknak. Köszönöm a szurkolást mindenkinek és a támogatást a csapatomnak, a H-Moto Teamnek, és természetesen a szüleimnek is, hogy egy ilyen szép helyen versenyezhettem, hatalmas élmény volt!"

A DigiSport által rendezett fiatal tehetségeket bemutató játékban is nagy sikert aratott Hanna. Közel 40 százalékos szavazati aránnyal nyert a múlt heti öt sportoló közül.

Nagy örömmel vette tudomásul ezt a hírt is hazaérkezésekor:

"Hétfő hajnal 4 órakor értünk haza a csehországi versenyről és akkor már láttam, hogy megnyertem a DigiSport játékot, hála Nektek és a rengeteg szavazatotoknak!!! Már felrakták a hivatalos végeredményt, úgy hogy boldogan bejelentem: Nyertünk!!!!! A nyereményemet már át is vettem tegnap a DigiSport székházában! :)Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, aki egyetlen szavazattal is segített ebben a játékban!!!!!!!!!!!!!!" -írta ki boldogan Hanna, a facebook oldalára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem