Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 03. 18:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Halálhírét keltették egy gyanúsítottnak, de elfogták

Halálhírét keltették egy gyanúsítottnak, de elfogták

Költségvetési csalás miatt köröztek egy férfit, és bár egy rokona korábban bejelentette a halálát, Bulgáriában elfogták – közölték egy hétfői bírósági sajtótájékoztatón Kecskeméten.

Egy 43 éves férfi – a gyanú szerint – fiktív számlákkal 101 millió forintos költségvetési csalást követett el, mivel nem attól vett gabonát, akitől a számlát befogadta – ismertette Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

A vádlott tavaly ősszel még megjelent a tárgyalásán, ahol tagadta a bűncselekményt, majd eltűnt, ezért körözést és elfogatóparancsot adtak ki ellene. Valamivel később a sógora azt jelentette be, hogy a férfi és családja autóbalesetben meghalt.

Időközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal újabb büntetőeljárást kezdeményezett a vádlott ellen, a nyomozás pedig kiderítette, hogy a férfi nem hunyt el. Később Bulgáriában el is fogták, majd átadták Magyarországnak. Itthon a férfit letartóztatták, és közokirat-hamisítás ügyében is eljárást indítottak ellene – mondta el a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.