Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 12. 16:38, csütörtök | PR

Gyors tavaszi vacsora

Gyors tavaszi vacsora

Itt a szép idő, miért töltenél a kelleténél több időt a konyhában? Tippjeinkkel gyorsan és egyszerűen elkészítheted a vitamindús, tavaszi ételeket

A kiegyensúlyozott táplálkozásban nagyon fontos a napi ötszöri étkezés, valamint a megfelelő tápanyag- és vitaminpótlás.
Tavasszal és nyáron abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a piacok és a boltok polcai tele vannak színes, friss, roppanós zöldségekkel és gyümölcsökkel, amikből gyerekjáték összeállítani egy vitamindús, kalóriaszegény, gyors vacsorát vagy ebédet.

Számos jobbnál-jobb tavaszi gyors vacsora receptet találhatsz a neten, mi is mutatunk egy pár trükköt, és 2 szuper egyszerű recept tippet is.

Íme néhány trükk:

- percek alatt összedobhatsz egy salátát, amit különböző magokkal, gyümölcsökkel, vagy akár házi öntetekkel tehetsz változatossá
- Ha attól félsz, hogy a saláta nem elég laktató, turbózd fel natúr sült hússal, vagy sült sajttal.
- A nap végén nem szükséges bonyolult fogásokkal készülni, ilyenkor jólesik egy tál gyorsan elkészíthető krémleves, de vitaminban gazdag, és főzés nélkül összeállítható a híres spanyol zöldségleves, a gazpacho is.
- A kalóriaszegény receptek között böngészve a legegyszerűbbek a sült hús- zöldségköret kombinációk, de ha valami egészen egyszerűen összeállítható zöldség receptre vágysz, próbáld ki ezt: Válogass össze sok színes zöldséget, vágd őket apró kockákra, karikákra, sütőpapírral bélelt tepsin 220 fokon süsd őket, amíg megpirulnak. Úgy tudod a legkevesebb zsiradékkal elkészíteni, ha beöntöd a felaprított zöldségeket egy zacskóba, és rájuk öntesz egy kevés olajat, majd a zacskót szorosan összefogva alaposan összerázod benne a zöldségeket az olajjal.
- A hal is az egészséges étrend fontos része. A legegyszerűbb halkészítési mód ez: tedd a halszeleteket egyesével egy nagyobb darab alufóliára, önts a halra egy pár csepp olajat, sózd, borsozd, tegyél rá zöld fűszernövényt is (pl. kaprot), és csomagold be az alufóliába. 180 fokra előbelegített sütőben süsd kb. 20 percet. Olyan puha, omlós és zamatos lesz így a hal. hogy el sem hiszed.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.