Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 23. 09:17, kedd | PR

Gazdaságosan váltaná devizában jövő bevételét?

Gazdaságosan váltaná devizában jövő bevételét?

Mind többen dolgoznak a határon túlon, vagy szereznek olyan bevételt, ami nem forintban érkezik, mégis szeretnék ‘hazai pályán’ elkölteni.

Más esetekben, például nemzetközi cégnél történő netes vásárláskor is nagy kérdés a forint gazdaságos oda-vissza váltása. Ha ismerjük a legideálisabb megoldásokat, sokat nyerhetünk.

Pénzt utaztatna haza, és itthon forintban felhasználná?

Amikor még kivételes eset volt, hogy valaki ‘expatként’ külhonban dolgozik, ha haza akarta küldeni a keresete egy részét mondjuk a családtagjainak, csak bankon keresztül, előzetes devizaszámla nyitással tudott utalni.

Ugyanaz a probléma merül fel akkor is, ha például egy külföldi szállást kell kifizetni, a helyi pénznemben, határon túlról.

A pénzintézetek egy számukra igen kedvező átváltási rátán forgatják át a devizát, és ez nagy összegek esetén, hosszú időn keresztül jelentős veszteséget jelenthetett az ügyfélnek. Nem is beszélve azokról a vállalkozásokról, akik nemzetközi terepen dolgoztak. A számukra ugyan a bankok kedvezőbb céges ajánlatokat kínáltak és kínálnak, de ennél már van jobb lehetőség.
Idővel olyan pénzküldő cégek jelentek meg, amelyek a bankoknál akár hétszer olcsóbban juttatják el egyik országból a másikba és váltják át a pénzünket.

A deviza küldéssel foglalkozó vállalkozások középárfolyamon váltanak, azaz a létező legkedvezőbb rátát biztosítják.

Emellett hatalmas előny a bankok metódusához képest az is, hogy míg azok felszámolnak az utalás során több költséget - ezek akár az utalt összeg 5 százalékáig is emelhetik a szolgáltatás árát -, a pénzküldő cégek ajánlatai világosak, mint a nap, és garantáltan nem rejtenek plusz költségeket.
Választhatunk olyan ajánlatok közül, amelyeknél összegenként változik a pénzküldés díja, de van, ahol bármilyen összeg utalásánál ugyannyit fizetünk, tehát nem kell számolgatnunk.

Ha tehát a számlánkról utalnánk egy másik számlára, vagy számláról egy felvevő ponton történő készpénzes felvételt választunk, és közben a devizanem változik, garantáltan nem találunk jobb lehetőséget.

Webshopban vásárolna kedvező átváltással?

Nagy kérdés sokaknak a külföldi webshopból történő vásárlás. Ha nem rendelkeznek devizaszámlával, amiről például euróban vagy dollárban tudnak fizetni, nem árt vigyázni, hogy mi történik a forinttal ‘menet közben’.

Az online áruházak egyik bevételi forrása a felhasználó számára igen drága átváltás, ami rosszabb még a banki váltásnál is - aminél pedig köztudottan jobb opciót kínálnak például a kis pénzváltó irodák.

Az internetes fizetést biztonságossá tevő PayPal használata is igen sokba kerülhet, ha forintban történik az utalás. Épp ezért a PayPalnál és az Amazonnál is keressük meg és állítsuk be azt az opciót, hogy a bankunk váltsa át a pénzünket a fogadó fél devizájára, és ne a szolgáltató. Továbbá érdemes ezt vásárlás előtt ellenőrizni, mert a cégek hajlamosak visszaállítani a ‘default’, azaz alapbeállításra, azaz saját váltásukra ezt az opciót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.