Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Január 21. 13:30, hétfő | Külföld
Forrás: hvg/mti

Frontálisan ütközött két vonat

Frontálisan ütközött két vonat

Többen megsérültek, sokkot kaptak, egy ember pedig beszorult abban a bécsi balesetben, ahol két elővárosi vonatszerelvény ütközött egymásnak. A vonatok vélhetően tele voltak utassal a reggeli forgalom miatt.

Összeütközött egymással az S45-ös vonal két elővárosi vasúti szerelvénye hétfőn reggel háromnegyed kilenckor Bécsben, a Zehetnergasse közelében. A két szerelvény frontálisan ütközött egymással Bécs Penzing nevű külső kerületében.

Öten súlyosan, mintegy húszan könnyebben sérültek meg. A súlyos sérültek között van az egyik mozdonyvezető is.

A vonatok vélhetően tele voltak utassal a reggeli forgalomban - nyilatkozta a vasúti társaság egyik szóvivője a Der Standard osztrák lap online kiadása szerint.

A baleset egy olyan útszakaszon történt, ahol csak egy vágány van. A vonatok tele voltak utassal, így több mint másfél órát vett igénybe, amíg mindenkit kimentettek, illetve amíg mindenki el tudta hagyni a szerelvényt. A súlyos sérülteket két mentőhelikopterrel szállították egy közeli kórházba. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

Nem messze innen egy másik baleset is történt pár hónapja, akkor az osztrák vasúti társaság egy vonatszerelvénye siklott ki egy rosszul átállított váltó miatt.

Címkék: vonat baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.