Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 13. 18:24, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Földi László hisz a megegyezésben

Földi László hisz a megegyezésben

Folytatódnak a tüntetések

Az ország több városában tiltakoznak a diákok a kormány napokban elfogadott felsőoktatási koncepciója, azon belül elsősorban a keretszámok tervezett drasztikus csökkentése ellen. Budapesten több ezren vonultak végig a belvároson, és a Kossuth tér lezárt részét is elözönlötték. Az Országház előtt rendőrsorfal állt fel. Szegeden plakátokkal ragasztották le a Fidesz-iroda portálját, Debrecenben új felsőoktatási törvényt követeltek.

Zúgolódnak a diákok Kecskeméten is. Több mint kétszáz hallgató és oktató vett részt szerdán este azon a tiltakozáson és fáklyás felvonuláson, amit a Kecskeméti Főiskola szervezett. Csütörtökön Kecskemétre érkezik Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár egy fórumra. A Hallgatói Hálózat a Piaristák terén 6 órakor egy flashmobbal fogadják az államtitkárt. Sipos Áron végzős gimnazista a szerdai főiskolás fórumon csatlakozásra bíztatta a résztvevőket és kérte, hogy a tiltakozó megmozdulásra mindenki vigyen magával egy szál rózsát, amit majd a téren "megcsonkíthatnak".

A két oldal egyelőre nem egyezik, Földi László mégis optimista. „Biztos vagyok abban, hogy a kormány és a tüntető diákság vezetése meg fog tudni egyezni, mert a kormány is és a HÖOK-vezetés is a diákság érdekeit tartja szem előtt” – fogalmazott az atv.hu-nak Cegléd polgármestere. „Őszintén bízom abban, hogy közel a megegyezés. Ha politikai körök nem korbácsolják fel az ügyet és normális mederben marad a kérdés, akkor napokon belül. Én hiszek a megegyezésben” – tette hozzá.

Mivel közel a megegyezés, így az atv.hu azon premisszája is téves, hogy az egyetemisták és főiskolások, illetve az ő közvetlen családtagjaik körében a kormánypártok jelentős népszerűségvesztést könyvelhetnek el – vélte a politikus.

Földi ugyanakkor nem tudta megmondani, hogy mik lennének ennek a megállapodásnak a főbb pontjai, „mert nem ismerem pontosan a diákság követelését, így mélységébe nem mentem az ügybe bele”.

A kormánypárti politikus visszautasította azt az információnkat, hogy Hoffmann Rózsa – önálló oktatáspolitikai koncepció nélkül – gyakorlatilag Orbán Viktor meghosszabbított karja és az oktatásügyet ténylegesen a miniszterelnök irányítja. „Biztos vagyok abban, hogy ez nem így van” – fogalmazott Földi László, aki nem tudta megerősíteni azt az információnkat sem, hogy Pokorni Zoltánon kívül más kormánypárti oktatásügyi szakpolitikusok is keményen bírálták az oktatási kormányzatot. „Sem bizottsági, sem frakcióülésen nem hallottam ilyet” – hangsúlyozta.

fotó: mti.hu

Címkék: diáktüntetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció