Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 30. 16:42, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: mti

Földi László az Erzsébet utalvány mellett kampányol

Földi László az Erzsébet utalvány mellett kampányol

A polgármester parlamenti felszólalása

Cegléd polgármestere napirend előtti felszólásában méltatta az Erzsébet-program sikereit.

Földi Lászlóaz Erzsébet-programról szólt, amelynek célja, hogy csökkentse azon gyermekek számát, akik nem jutnak elegendő élelemhez vagy szabadidős programhoz. Fontosnak nevezte, hogy a program nem terheli a költségvetést.

Azt mondta, több mint 100 ezer rászorulónak segített már a program. Elmondta azt is, hogy a rendelkezésre álló forrásokat hamar kimerítették az érdeklődők, és sokan várják a folytatást.

Beszédében azt is kifejtette, hogy egy szegény családból származó négy gyermekes családapaként pontosan tudja, mennyire fontos a szerényebb körülmények között élő családok megsegítése, és bízik benne, hogy a program folytatódik.

Rétvári Bence, a közigazgatási tárca államtitkára közölte: a program a költségvetés állapotától függetlenül mintegy 100 ezer főnek nyújtott üdülési lehetőséget. Hozzátette, a leghátrányosabb helyzetűeknek a felhasznált és bezúzott utalványokból készült briketteket küldenek, hogy ezzel járuljanak hozzá legszegényebb térségek iskoláinak, óvodáinak fűtési költségeihez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.