Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Október 26. 18:07, péntek | Helyi
Forrás: mti

Figyelmeztetést adtak ki a hétvégére

Figyelmeztetést adtak ki a hétvégére

Végérvényesen beköszönt a tél

Napok óta hallani, hogy vége az enyhe ősznek, jön a tél, és valóban, az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú, citromsárga jelzésű figyelmeztetést adott ki. Szél, eső, jég, vihar várható.

Már az elmúlt napokban is lehetett tapasztalni, hogy egyre hidegebb reggelre ébredtünk. Bár csapadékban még nem igazán volt részünk, köd és pára azért jócskán előfordult. Hétvégétől azonban tovább csökken a hőmérséklet, zivatar, viharos szél, jégeső, de mindenképpen nagyobb mennyiségű capadék várható.

Péntek estefelé északnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és éjszaka elsősorban az északi területeken többfelé esőre is számítani kell. Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként az ország déli felén rövidebb időszakokra kisüthet a nap.

Az időjósok szerint sokfelé várható eső, zápor, délen egy-egy zivatar, késő este északnyugaton néhol havas eső, hó is lehet. Hajnaltól megerősödik, néhol viharossá fokozódik a déli szél, majd este a szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és helyenként viharos lesz.

Szombattól megerősödik a szél, főleg a Dél-Alföldön számíthatunk viharos, 60-80 km/h erejű széllökésekre. Mindezt a déli országrészben, a Dél-Dunántúlon illetve az Alföldön zivatar is kíséri majd, de nem kizárható a jégeső sem.

Szombat délután, este markáns hidegfront érkezik, lassan az egész országban viharossá fokozódik a szél, 65-70, de akár 70-80 km/h körüli széllökésekkel kísérve.

A csapadék átlagos mennyisége 20 mm körül lesz, az eső néhol havasesőbe, havazásba megy át, de a hó csak a magasabban fekvő területeken marad meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton északon 10 és 15, délen még 16 és 19 fok között valószínű, késő délutántól északnyugaton már jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Az időszak első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék a Dunántúlon és északon havas eső, havazás, másutt eső. Ezt követően szakadozik, csökken a felhőzet, északkeleten is fokozatosan megszűnik a csapadék, szerdán már ott is kisüt a nap. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 100 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti, általában 0, +6 fokról az időszak végére 0, -6 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 2, 10, az időszak végén 4, 12, közte 1, 7 fok között változik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció