Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 13. 07:26, péntek | Belföld
Forrás: mti

Felvezető adással indul a Virtuózok negyedik évada

Felvezető adással indul a Virtuózok negyedik évada

Ma kezdődik a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató negyedik évada, az első adásban az előző három évad emlékezetes pillanatait elevenítik fel.

A Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán 19 óra 30 perckor kezdődő múltidéző műsorban a zsűritagok mellett az előző évadokban feltűnt Virtuózok is felidézik a számukra fontos, emlékezetes pillanatokat - közölte az MTVA sajtóirodája az MTI-vel.

A zsűri tagjai között szerepel idén is Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

A múltidéző adásban a nézők újra találkozhatnak többek között Boros Misi zongoristával, aki a klasszikus zenei tehetségkutató első szériájában tűnt fel és azóta már megjelent az első lemeze is. A pénteki adásban megszólal még Simic Aleksander is, aki a tavalyi évadban a kicsik korcsoportjából a döntőbe jutott és Várdai István Stradivari csellóján is játszhatott

A múltidéző műsorban emellett a nézők egy kis ízelítőt is kapnak a negyedik évadból és bemutatkozik az idei széria új műsorvezetője, Morvai Noémi, aki Bősze Ádámmal lesz a Virtuózok házigazdája.

A Virtuózok negyedik évadában április 20-án a tinik válogatója kerül képernyőre. Utána a kicsik és a nagyok válogatói, majd a korcsoportos elődöntők, végül június 1-jén a döntő, június 8-án pedig a finálé következik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.