Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 08. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ez nem a kempingek nyara volt eddig

Ez nem a kempingek nyara volt eddig

Az elmúlt 16 év legrosszabb szezonját zárhatják idén a hazai kempingek.

Az alacsony vendégszámnak nem csak az esős időjárás az oka. Egyes kempingezők szerint a forgalom csökkenését az is okozhatja, hogy a vendéglátás színvonala sokat romlott a korábbi évekhez képest.

Az egyik Mosoni-Duna-parti kempingben ezen a hétvégén vannak a legtöbben. Az üzemeltető azt mondja, a nyár eleje óta feleannyi vendége volt, mint tavaly. Szirtl György, a rajkai Aranykárász Kemping vezetője arról is beszámolt, sokszor előfordult, hogy a személyzetnek nagyobb volt a létszáma, mint a vendégeknek.

A pihenőhelyre sokan kerékpározni vagy kenuzni érkeznek. A vendégek szerint ahhoz, hogy több látogató legyen, a Szigetköz marketingjén is javítani kellene. A rajkai kempingben egy vendégnek egy sátorhelyért 1500 forintot kell fizetnie, erre jön rá a 200 forintos idegenforgalmi adó. A lakóautó után fejenként 3500 forintot kell fizetni, faháznál 4000 forint a tarifa.

Termál-látogatás, lovaskocsikázás, vízitúrázás – csak néhány a programok körül, amelyekkel a kempingező helyek magukhoz próbálják csábítani a vendégeket. Az elmúlt években közel félmillió ember választotta a kempingezést. Idén, ha csak augusztusban nem lesz jobb idő, ez szám az egyharmadára eshet vissza. (pr)

hírTV

Címkék: kemping

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.