Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 20. 19:00, kedd | Helyi
Forrás: http://ctv.hu

Évértékelő közgyűlést tartott az egyesület

Évértékelő közgyűlést tartott az egyesület

Szép évet zárt a Városvédő és Szépítő Egyesület – hangzott el az évértékelő közgyűlésen. A tapasztalatok és tanulságok mellett az idei munkatervekről is egyeztettek a tagok. Egyebek mellett szeretnének emlékhelyeket kialakítani, de létrehoztak egy hagyományőrző csapatot is.

A több mint 30 éves múltra visszatekintő Városvédő és Szépítő Egyesület idén is mozgalmas év elé néz majd – mondta az elnök. Folytatják eddigi munkájukat, aktívan részt vesznek a város építészeti és természeti értékeinek védelmében, a település szépítésében, valamint fejlesztésében.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: ,,Idén több emléktáblát szeretnénk avatni, ezenkívül emlékhelyeket szeretnénk kialakítani, de új műfaj, ha így lehet mondani a szokott tevékenységünk mellett, hogy alakítottunk egy kis hagyományőrző-ápoló csapatot.”

Az egyesületnek több kötete jelent már meg, a legújabb, ami már a nyomdában van egy Cegléddel kapcsolatos tájékoztató lesz – mondta Kocsis István. Az idei év munkatervének egyeztetésén kívül összegezték a tavalyi év tapasztalatait tanulságait is a közgyűlésen.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: ,,Nagyon kellemes tapasztalatunk volt a 30. évforduló kapcsán, többen szépkorúak csatlakoztak hozzánk, be is léptek és ami szép az egészben, hogy dolgoznak is. Meghirdettük azt, hogy próbáljuk kialakítani a városvédő dinasztiákat, amellett, hogy a Várkonyi iskola, mint bázis iskolánkkal jó a kapcsolatunk és mintegy olyan 20 gyerek, aki rendszeresen részt vesz a rendezvényeinken.”

Az egyesület egyébként 1987-ben kezdte el munkáját Cegléden. A szervezet fő célja az értékek megőrzése, a város szépítése.
2007 óta Ifjúsági Tagozata is van, hiszen a tagok fontosnak tartják, hogy a jövő nemzedéke is tegyen Ceglédért. Az egyesület mind a mai napig várja a lelkes fiatalok jelentkezését, akik szeretnék aktívan kivenni a részüket a városszépítő munkában.

Forrás: ctv.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció