Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Május 25. 07:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Eltűnt gyermekek világnapja - Tavaly egy kisvárosnyi gyerek tűnt el

Eltűnt gyermekek világnapja - Tavaly egy kisvárosnyi gyerek tűnt el

Tavaly egy kisvárosnyi gyerek eltűnését jelentették a rendőrségnek - hívta fel a figyelmet az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódó Ezer Lámpás Éjszakája programot szervező cég az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Hermon körözési nyilvántartási rendszere szerint 16 429 14-18 éves fiatal eltűnésével összefüggésben rendeltek el nyomozást, míg a 14 év alattiaknál 2850 esetben kellett mozgósítani a nyomozó hatóságot. Összességében 19 279 körözést indítottak el a rendőrök tavaly a 18 évnél fiatalabbak eltűnésével kapcsolatban. Jelenleg több mint 4 ezer kiskorút nem találnak a szülők és a hozzátartozók.

Az eltűnt gyermekek világnapja május 25., ehhez kapcsolódóan vasárnap hatodik alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozatot. A kampányban 13 város vesz részt, minden helyszínen jótékonysági koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal, valamint bűnmegelőzési tanácsadással hívják fel a figyelmet a csellengés veszélyeire.

A vasárnapi programokon több mint hatvan együttes és énekes vállal szerepet, a társadalmi célú rendezvényen többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint Curtis, Radics Gigi, a Holdviola, Nagy Feró és a Beatrice, a Sugarloaf, a Ladánybene 27, a Belmondo, ByeAlex és a Slepp.

Az eseményen 12 ezer világító lufit engednek a magasba, így szeretnék jelezni, hogy minden gyereket hazavárnak.

Címkék: eltűnt, gyerek, világnap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.