Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Augusztus 21. 13:50, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elrendelte a hőségriasztást az országos tisztifőorvos

Elrendelte a hőségriasztást az országos tisztifőorvos

Hőségriasztást rendelt el kedd déltől az országos tisztifőorvos - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-t.

A közlemény szerint a másodfokú intézkedést a legfrissebb meteorológiai előrejelzéseket és az Emmi Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai javaslatát figyelembe véve rendelte el az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság augusztus 21-én 12 órától, várhatóan augusztus 23-án éjfélig.

Erről levélben értesítették a megyei kormánymegbízottakat, kérve őket, hogy továbbítsák az intézkedést az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatóknak és a megyei védelmi bizottságoknak.

Az Emmi felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az időszakban mindenki fokozottan ügyeljen a megfelelő folyadékpótlásra, kerülje az alkohol, a kávé és egyéb magas koffein-, illetve a cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását. Azt tanácsolják továbbá, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki ne tartózkodjon a tűző napon. A vízparton pihenők mellőzzék a napozást és ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

A melegben a koncentrációs készség is gyengül, ezért arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

Mivel az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli, ilyenkor a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, az idős emberek és a kisgyermekek különösen veszélyeztetett helyzetben vannak - figyelmeztetett a közleményben a tárca.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére