Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 27. 12:41, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Elítéltek szépítik a várost

Elítéltek szépítik a várost

A közmunka új fajtáját vezették be Cegléden.

A pénzbírság közmunkával való kiváltása egyre elterjedtebb büntetés végrehajtási móddá válik. Azok az elítéltek, akik valamely büntetőeljárásban kiszabott pénzbüntetésüket nem tudják, vagy nem akarják kifizetni, közérdekű munkával válthatják ki azt.

A közérdekű munka során a helyi önkormányzat által meghatározott feladatokat végeznek az elítéltek, így középületek felújításában, karbantartásában, a település szépítésében segédkeznek. Az elítéltek munkáját ilyenkor pártfogók felügyelik.

S, noha csak néhány hónapja van lehetőség a pénzbírság ilyen módú kiváltására, egyre többen döntenek a közérdekű munka mellett az országban.

Pest megyében Cegléden volt az első olyan csoportos munkavégzés, melyben elítéltek dolgoztak. Az első munkacsoport a Pest Megyei Kormányhivatal Alkotmány utcai épületét tette rendbe. Az elítéltek festéssel, fametszéssel dolgozhatták le fennmaradt tartozásukat. Az eseményen nagy volt az érdeklődés, a médiajelenlét, hiszen ez a kezdeményezés példaértékű lehet más települések számára is.


A két napig tartó munkálatokban Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, valamint Földi László polgármester is részt vett, és nyilatkozatuk mellett ők is ecsetet ragadtak, hogy a festésben segédkezzen.

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció