Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Július 04. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Ceglédhandball

Elbúcsúzott a ceglédi Ikon

Elbúcsúzott a ceglédi Ikon

Több nagy név, többek közt a többszörös gólkirály dr. Bíró Balázs is a távozás mellett döntött. Nem lesz egyszerű a klub vezetésének pótolni a szép számú távozókat.

TÁVOZÓK

Gidai Máténak, Fiar Dánielnek, Luka Karanovicnak megköszönte a klub az eddigi segítségüket, ők több játéklehetőség reményében távoznak az egyesülettől. Fájó veszteség azonban, hogy hét évnyi „szolgálat” után dr. Bíró Balázs a váltás mellett döntött. Balázsnak nagyon sokat köszönhet a klub, többször lett az NBI gólkirálya és e mellett személyisége a pályán belül, illetve azon kívül is nagyban befolyásolta a ceglédi csapat sikerességét. Szintén szomorú hír, hogy Bősz Dániel – akiből szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy Cegléden lett NBI-es kapus – is a váltás mellett döntött. Volt csapatkapitányunk, a ceglédi születésű Tóth Norbert ugyancsak több játéklehetőség reményében távozik, mint játékos, de marad a klub kötelékein belül, mint utánpótlás szakember.
A frissen igazolt Milan Sajin is „tovább áll”, őt a bajnokok ligájában szereplő Dinamo Bukarest nézte ki magának, a montenegrói válogatottban is kiválóan teljesítő Bozo Andjelicet pedig a Metalurg Skopje – szintén bajnokok ligájában induló – csapata szerződtette.

ÉRKEZŐK

Először irányító posztra keresett a klub „társakat” a fiatal Tóth Károly mellé. Juhász Károly (30) Gyöngyösről, még Tomislav Radnic (27) Mezőkövesdről tette át a székhelyét Ceglédre. A kapuban Pallag és Mojsilov mellé csatlakozott a Veszprém csapatából az ifjúsági válogatottat is megjárt Koncz Péter (17), valamint a junior csapatból felhozott mindössze 15 esztendős Aleksza Tamás.

„Nehéz ilyenkor mit mondani, amikor egy sok éven keresztül itt játszó, számodra nagyon kedves játékos elhagyja a klubot. Bíró, Bősz és Tóth nagyon fognak hiányozni. nem csak nekem, de a ceglédi közönségnek is. Emberileg és szakmailag is. Tiszta szívből kívánok nekik minden jót, sikeres folytatást. Hiányukat biztosan meg fogja érezni kis csapatunk.

A távozók listáján találjuk Milant, akinek a szerződésén szinte még meg sem száradt a pecsét. Sajnos az ő megállapodásában volt egy olyan kitétel, hogy ha bajnokok ligájában induló csapat keresi, akkor el kell engednünk. Bozot pedig egyrészt hívták más csapatok is, másrészt – sajnos – a mester nem ragaszkodott hozzá, így jobbnak láttuk, ha közös megegyezéssel szerződést bontunk vele. Bízom benne, hogy az érkezők tudják majd pótolni kreatív, gólerős játékát.
Mivel a klub mindig is a fiatalítás híve volt, így a megüresedett kapus posztra nem, egy már beérett, idősebb kapust igazoltunk, hanem két nagyon tehetséges fiatalt hoztunk Pallag és Mojsilov mellé.

Nem titok, Milan távozása után – amit egyébként június végén jelentett be a menedzsere – elkezdtünk azonnal hasonló szintű balátlövő után nézni. Ennek következtében júliusban több neves, többek közt SEHA ligában is játszó fiatal tehetség érkezik majd hozzánk próbára, illetve orvosi vizsgálatokra. Remélem meg fogjuk találni mihamarabb Milan utódját.

Még egy dolgot úgy gondolom fontos megemlítenem, Nagy Károly szakmai irányítása alatt, két ceglédi születésű fiatal is beverekedte magát a felnőtt csapat keretébe. Ők fiatal koruk ellenére már meghatározó szerepet töltenek be a védekezésben, amihez szívből gratulálok Dávid Máténak (20) és Müller Jánosnak (20). Úgy gondolom az utánpótlás nevelés Varga Péter vezetésével nagyon jó úton jár, ami a későbbiekben nagy fegyvertény lehet a nagycsapatoknál nagyságrendekkel kisebb költségvetéssel gazdálkodó „kiscsapatunk” számára.” – nyilatkozta Borsos Gergő szakosztály vezető.

A sportvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a csapat július 10-én kezdi meg a felkészülést. Július 17-től egy hétre Mátraházára „költözik” a gárda, majd a következő hétben napi négy edzéssel Cegléden készülnek a szeptemberi bajnoki rajtra.

#cegledikkse #kezilabdacegled #hajracegled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció