Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Január 15. 21:03, hétfő | Helyi

Egy kis Brazília a gimiben

Egy kis Brazília a gimiben

Gyönyörű fotókon keresztül mutatta be Magyar Elin Brazíliát a gimnázium dísztermében.

Az iskola egykori diákjának nemrégen lehetősége nyílt, hogy ellátogasson szülőföldjére, ami nagyon sokat jelentett a számára. A kiállítást Baán Katalin fotóművész nyitotta meg.

Gyönyörű tengerpartok, vízesés, piac, pezsgő élet, napsütés. Magyar Elin fotóit nézegetve mindenki egy kicsit Brazíliában érezheti magát. A fiatal dél-amerikai származású lány már kicsi kora óta Magyarországon él és most lehetősége volt ellátogatnia szülőföldjére.

MAGYAR ELIN: ,,A kiállítás címe ,,Saudade” ez portugálul azt jelenti, hogy honvágy, meg hogy valami hiányzik. De ez nem feltétlen negatív jelentésű, ennek a kifejezésnek nagy része szeretet. Mindig is bennem volt ez, itt nőttem fel és nagyon sok idő után most mentem vissza először Brazíliába és amikor meghallottam ezt a szót először, akkor nagyon sok év érzelmének a tökéletes összefoglalója volt, úgy hogy szerettem volna ezt megismertetni és átadni az embereknek.”

Az alkotó Észak-Brazíliától haladva egészen Dél-Brazíliáig mindenhol készített fotókat. Ezek közül akadnak portrék is, de leginkább tájképek láthatók.

MAGYAR ELIN: ,,A legszívesebben Brazíliának mindenféle természeti csodáit fotóztam, az egyik vízesés nagyon megihletett, de van sok kép a gyönyörű tengerpartokról is és a városban a hatalmas épületek és az ott zajló élet is tetszett.”

A kiállítást Baán Katalin fotóművész nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy Elin mennyire tehetséges.

BAÁN KATALIN, fotóművész: ,,Te egy nagyon finom lélek vagy és nem törekedtél arra, hogy nagyon látványosan mutasd meg, így egyszerűek és az egyszerűségükben nagyon jók ezek a képek. Nincsenek túl bonyolítva, érthetőek és világosak. Nem kell rajtuk túl sokat töprengeni rajta, hogy hogy is van ez. Ránézek és tudom, hogy hol vagyok, piacon vagyok, tudom azt, hogy egy vízesés lábánál állok,mert nem kell kutatnom, hogy hol is van az a vízesés.”

A képeket egyszerűségük teszi egésszé – mondta a fotóművész. Bár Elinnek nincs sok ideje a fotózással foglalkozni jelenleg, abban mégis biztos, hogy utazásai során mindig meg szeretné örökíteni élményeit. A kiállítás megnyitóján Helle Maximilian és Iványi Máté varázsolt zenéjével brazil hangulatot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció