Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Július 08. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Drágább lehet a gyógyszer a dohányosoknak

Drágább lehet a gyógyszer a dohányosoknak

Csökkentenék a gyógyszerár-támogatás mértékét azoknál az asztmás és tüdőbetegeknél, akik dohányoznak.

 

Bizonyos időközönként felülvizsgálnánk a páciensek állapotát, és ha egyértelműen megállapítható, hogy dohányoznak, akkor az asztmagyógyszerüket nem 90, hanem csak 50 százalékos támogatással kaphatnák meg.

Ez lehet az első eleme az úgynevezett beteg-együttműködésen alapuló támogatásnak – mondta a Magyar Nemzetnek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója. Sélleiné Márki Mária beszélt a gyógyszerár-támogatási rendszert érintő megszorításokról, amelyeket ő inkább az ellentmondások kiszűréseként értékel. Szerinte ezt a folyamatot csak felgyorsította a kormányzati nyomás. A gyógyszereknél ugyanis az év eddig eltelt időszakában 18 milliárddal többet költött az OEP, mint amit időarányosan lehetett volna. A főigazgató elmondta: kommunikációs programsorozatot indítanak, hogy az emberek megértsék az intézkedések célját. Lakossági és iskolai fórumokat szerveznek, valamint interaktív kommunikációs lehetőséget is nyújtanak a honlapjukon.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: dohány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.