Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Október 10. 07:24, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Csaknem 400 magyar kötet mutatkozik be a 71. Frankfurti Könyvvásáron

Csaknem 400 magyar kötet mutatkozik be a 71. Frankfurti Könyvvásáron

Számos magyar kiadó mutatkozik be csaknem 400 kötettel a 71. Frankfurti Könyvvásáron október 16. és 20. között a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által rendezett kiállításon.

A MKKE mellett társkiállítóként a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet képviseli Magyarországot az idei Frankfurti Könyvvásáron, amelynek díszvendég országa Norvégia. A PIM biztosítja a magyar kiállítás pénzügyi forrásait - olvasható a MKKE szerdai közleményében.

A magyar kiadók bemutatkozásának helyet adó stand a könyvvásár ötödik pavilonjának földszintjén található. A stand terveit a Demeter Design Studio készítette. Az alkotókat a Bauhaus tektonikus térrendszerei, valamint kísérleti grafikai irányzatai inspirálták. A mobil térelválasztóként funkcionáló molinókon magyar írók kezei sejlenek fel, amelyek aztán egy interaktív animációban kelnek életre - írja a közlemény.

Magyarország a 70-es évek eleje óta vesz részt a nemzetközi könyvkereskedelem és könyvkultúra legkiemelkedőbb eseményeként számon tartott Frankfurti Könyvvásáron. A magyar stand hivatalos megnyitója október 17-én, csütörtökön lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során