Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 25. 12:12, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ceglédre is befutott az Angyalszív

Ceglédre is befutott az Angyalszív

Ceglédre érkezett az Angyalszív down alapítvány jótékonysági futása

Több ceglédi is csatlakozott ahhoz a jótékony kezdeményezéshez, melyet a Debreceni Angyalszív Alapítvány és a magyar ultramaraton futók közösen szerveztek a fogyatékos gyermekek esélyegyenlőségének megsegítésére.

A több napos futással a sérült gyermekek esélyegyenlőségének ügyéért szükséges társadalmi összefogásra szeretnék felhívni a figyelmet. A futók a Székesfehérvár - Budapest - Debrecen – Gyulafehérvár útvonalon végighaladó jótékonysági futása során gyűjtött adományaik az oktatást segítő szükséges eszközök beszerzését, valamint azon iskolák pedagógusainak továbbképzését teszik majd ehetővé, ahol felvállalják az inkluzív nevelést. Az idei közel 600 km-es táv alatt mindenki annyit futott, vagy kerékpározott, amennyit szeretett volna, a lényeg nem a teljesítményen, hanem az összefogáson volt. A verseny különlegessége, hogy minden versenyző (beleértve a fogyatékkal élőket is) közösen rajtolt, kromoszómaszámtól függetlenül, ezzel is bizonyítva, hogy közös a világunk!


A csoport idén egy ceglédi beteg kisgyermekért is futott, aki a csapat élén elsőként érkezett meg a Szabadság térre, ahol Hegedűs Ágota, alpolgármester asszony és Rimóczi Gábor képviselő maroknyi szurkolótáborral várta a befutott maratonozókat, akikhezUngvári Miklós ceglédi olimpikonunk idén is csatlakozott.


A fáradt csapat néhány állomás után csütörtökön érkezik majd meg Debrecenbe.

Az adománygyűjtés tehát a jótékonysági futás során zajlik majd, de lehetőség van az Angyalszív Alapítvány számára közvetlenül is utalni, a következő számlaszámra: 10700141-67039993-51100005

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció