Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 09. 10:57, péntek | Kék hírek
Forrás: https://cegled.hu/

Ceglédi rendőr az év iskolarendőrei között

Ceglédi rendőr az év iskolarendőrei között

Nagy Zoltán törzszászlós és Csontos Károly főtörzszászlós lettek az év iskolarendőrei - számolt be róla a Pest vármegyei rendőrség közösségi oldalán. Monor, illetve Cegléd rendőri állományát erősítik. Tagjai annak a 209 fős csapatnak, amely az ország 283 oktatási intézményében végez önkéntes prevenciós feladatot. Kisiskolásokkal, kiskamaszokkal, kamaszokkal alapjáraton sem egyszerű bizalmat építeni, egy egyenruhás lehet, hogy időnként hendikeppel indul. No de, innen szép nyerni, amelynek ékes bizonyítéka a rendőrök közelmúltban átvett elismerése.

(Fotó: Pest vármegyei rendőrség / Nagy Zoltán törzszászlós és Csontos Károly főtörzszászlós / jobb oldalt)

Mindketten évek óta iskolarendőrök, az oktatási intézményekkel, diákokkal, pedagógusokkal közvetlen kapcsolatban vannak, hovatovább ismeretségük sokszor túlhalad az iskola falain. A tanulók, pedagógusok tudják jól, az iskolarendőrök rendelkezésre állása, segítsége nem ér véget a kapun kilépéssel. Bizalommal és bátran hívhatják, kereshetik őket. Külön említést érdemel Nagy törzszászlós, hiszen nem átlagos gyerekekkel törődik és foglalkozik. Szívügye a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő, problémás lurkók, elhivatottan küzd és tesz értük, neveli, terelgeti őket a helyes irányba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön