Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 05. 18:02, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Ceglédi fiúval erősít a vízilabda válogatott

Ceglédi fiúval erősít a vízilabda válogatott

Jansik Dávid a férfi vízilabda válogatottban.

A megújult férfi vízilabda válogatott október végén kezdete meg első edzését, ahol már a ceglédi Jansik Dávid is helyet kapott a medencében. Jansik Dávid, a Honvéd játékosaként kapott meghívást a válogatott csapatba, s így már nem csak a női (Czigány Dóra), de a férfi vízilabda válogatottban is van kire büszkének lennünk.

A fiúk a Komjádi uszodában kezdték meg a felkészülést a Kemény Dénes helyébe lépő Benedek Tiborral. Az edzéseket az eddigi szakvezető is nyomon követi, s a Tibor által elkészített edzéstervet is átbeszélték.

„Az edzéstervet Tibor csinálta, de átbeszéltük, ahogyan a jelentősen megfiatalodó válogatott névsorát is egyeztettük” – mondta a tréninget követően Kemény, akinek vezényletével a nemzeti együttes – soraiban Benedekkel – a 2000-es, a 2004-es és a 2008-as olimpiát is megnyerte, míg az idei, londoni ötkarikás játékokon ötödik lett. Utóbbin Benedek már mint Kemény segítője vett részt.

„Eléggé történelminek érzem, hogy Dénes itt van, de mögöttem áll” – érzékeltette a helyzet sajátosságát Benedek Tibor, aki úgy értékelte, hogy a meghívott játékosok lelkesen igyekeztek megcsinálni minden feladatot, s reméli, jól sikerül ez a hét.

Úgy néz ki, hogy szépen haladnak a fiúk, akik a hétvégi Olaszország elleni győzelemmel (Magyarország-Olaszország 6-5) második kupamérkőzésüket is megnyerték.

Dávid így nyilatkozott a mérkőzést követően:

Címkék: vízilabda Cegléd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem