Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 13. 11:28, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Cegléden is keresik a pályakezdőket

Cegléden is keresik a pályakezdőket

Az „Első munkahely garancia” programnak köszönhetően szeptembertől az országban már 3000 pályakezdő állhatott munkába.

A Nemzetgazdasági Minisztérium „Első munkahely garancia” néven 3 milliárd forintos munkaerő-piaci programot indított a pályakezdő fiatalok álláshoz juttatása érdekében.

A kezdeményezés főleg a fiatal pályakezdők kedvezőtlen munkaerő-piaci helyzetén igyekszik javítani. Elősegíti a könnyebb elhelyezkedést, valamint az első munkatapasztalatok megszerzését.

A program célcsoportja azok a 25 és 30 év közötti fiatal pályakezdők, akik a munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel már rendelkeznek, és tanulmányaik befejezését követően még nem szereztek álláskeresési ellátásra jogosultságot.

A program az őket foglalkoztató munkáltatókat támogatja. A konstrukció szerint az a munkaadó jogosult támogatásra, amelyik ez év szeptember elejétől december végéig, legfeljebb négy hónapig foglalkoztat regisztrált pályakezdő álláskeresőt teljes vagy részmunkaidőben.

Cegléden mintegy 20 vállalkozás 33 fő fogalakoztatására nyújtott be kérelmet.

Az elindított program tapasztalatait Czomba Sándor, foglalkoztatásért felelős államtitkár, valamint Iróczki Lénárd, a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója értékelte Cegléden a Kónusz Kft telephelyén.


A szerdai sajtótájékoztatón Czomba Sándor kiemelt jelentőségűnek értékelte a kezdeményezést és örömmel tapasztalta, hogy mind a munkáltatók, mind pedig az érintett célcsoport részéről is rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptak.

Pest megyében 185 ember bevonására van lehetőség, közülük 120 fiatal már elhelyezkedett, - tette hozzá Iróczki Lénárd. A program kapcsán Cegléden eddig 20 munkáltató kapott 19,5 millió forintos támogatást 33 fiatal pályakezdő foglalkoztatására. Az elsősorban fékcsövek gyártásával foglalkozó Kónusz Kft. három pályakezdőt tudott alkalmazni a programnak köszönhetően, és foglalkoztatásukat hosszú távon tervezik – mutatta be a lehetőséget Kunszt Mihály tulajdonos-ügyvezető.


Az eseményen részt vett Földi László polgármester is, aki örömmel üdvözölte a kezdeményezést.

A programmal kapcsolatban további információ a www.munka.hu állásportálon érhető el, illetve személyesen a ceglédi munkaügyi kirendeltségnél 2012. november 30-ig.

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció